Victor Ciutacu îl apără pe Gheboasă după ce toată lumea a pus tunurile pe el. „Faimosul Untold a incendiat, la propriu și la figurat, dezbaterea publică. La propriu fiindcă, dintr-o lăcomie absurdă, combinată cu o decizie neghioabă și iresponsabilă a organizatorilor, scena a luat foc, iar ieșirile de urgență erau blocate. Intervenția rapidă a pompierilor și pronia cerească au făcut să nu asistăm la un Colectiv 2, dar de data cu zeci de mii – PR-ul festivalului se lăuda chiar cu 120.000 – de potențiale victime. O fi fost marea cântare publică în aer liber, dar ferească sfântul de panica intrată într-un stadion plin, atât în tribune, cât și pe gazon. Și ăla cu porțile ferecate, că nu mai știau numărătorii de bani cum să gestioneze inteligent situația de criză. Așa că au apelat la clasica obrăznicie, o combinație de tupeu cu șantaj, în relația cu presa care s-a îndoit la presiuni. Adică, din păcate, majoritatea, pentru că fascinația invitațiilor la VIP și oportunitatea de a respira același aer cu potentații și parveniții momentului au ajuns să bată la scor și vagi urme de profesionalism și mândrie care mai bântuie ca strigoii presa românească”, a mai spus Victor Ciutacu.
Trapperul Gheboasă, amendat după prestația de la Untold
„Păcat că nu era Ponta prin preajmă, că sigur îi cereau reziști demisia și-l scoteau vinovat pentru că există. La figurat fiindcă pe scena Untold s-a produs Gheboasă. Un trapper pe val care a făcut ce știe el mai bine, adică show. Cu măscările de rigoare, cu versuri care zgârie urechile fine ale ascultătorilor de Mozart care se rup pe manele când se îmbată prin Centrul Vechi, cu tot ce presupune genul ăsta de muzică. Dar, atenție, cu nimic mai obscene, incitatoare sau înjositoare decât cele din capodoperele rock sau hip hop cu care se legitimează toți purtătorii de zarzăre în loc de portocale. Gata, dacă tot nu era Ponta disponibil, s-a găsit vinovatul! Gheboasă, la origini un copil extrem de amărât, cu o poveste de viață sfâșietoare, demnă lejer de orice film al momentului din cinematografia românească premiată internațional și în care se înjură mai mult sau mai birjărește decât pe marea scenă a Untold. Și dă-i, și luptă, că-i strică artistul apărut în trending de niciunde pe imberbii minori care-i știau versurile pe dinafară și pe care părinții-i bănuiau că s-au dus la Cluj să danseze bluesuri romantice cu prietenele lor virgine.
Lucrez de vreun sfert de secol într-o industrie, mass-media, care a ridicat ipocrizia la rang de virtutea și a dus-o la perfecțiune. Dar asemenea starea de vomă colectivă zău dacă am crezut că-mi va fi dat să trăiesc și să comentez…”, conchide Victor Ciutacu.