Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre începuturile carierei de jurnalist: „De economie nu aveam nici cea mai mică idee, știam 5 – 10 nume de politicieni. După doi ani de zile am ajuns șeful departamentului”

Într-un interviu de excepție la podcastul România TV by Ionuț Grigore, celebrul prezentator Victor Ciutacu a vorbit, printre altele, despre începuturile sale în cariera de jurnalist. Cum a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați oameni din mass-media românească și ce l-a împins să aleagă acest drum în viață.
Alina Costache
06 aug. 2024, 13:15
Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre începuturile carierei de jurnalist: „De economie nu aveam nici cea mai mică idee, știam 5 - 10 nume de politicieni. După doi ani de zile am ajuns șeful departamentului”

Victor Ciutacu, prezentatorul emisiunii Punctul Culminant de la România TV, a dezvăluit că și-a dorit încă din adolescență să devină jurnalist, însă, din cauza regimului comunist, șansele sale de-ași îndeplini visul s-au diminuat considerabil, facultatea de Jurnalism fiind desființată la acea vreme.

„Dorința de a lucra în presă am avut-o încă din liceu, numai că liceul l-am făcut pe vremea lui Ceaușescu și, pe vremea lui Ceaușescu facultatea de Jurnalism se desființase. S-a reînființat în 90, odată cu democarația. Deci, facultate de Jurnalism nu mai exista.

Jurnalismul se făcea decât ca studii postuniversitare la Ștefan Gheorghiu, actualul SNSPA. La școala de partid, dar erau studii postuniversitare și trebuia să fii membru de partid, să fi făcut o facultate și să te trimită partidul. Când a venit Revoluția am vrut să mă las imediat (n.r de facultate), că m-a prins în anul întâi de facultate la Politehnică și am început facultatea în ’89. Am venit din armată, am început-o și după 3 luni de zile a venit răscoala mare. În momentul ăla, când au început prefacerile democrației, prezența facultativă la cursuri, posibilitatea de a face două facultăți în același timp, reînființarea Facultății de Jurnalism, am zis gata, frate, mă las de Politehnică, sănătate și drum bun”, a dezvăluit jurnalistul la podcastul România TV by Ionuț Grigore.

Citește și: Victor Ciutacu, la podcastul România TV, despre o eventuală carieră politică: „M-am gândit de 2-3 ori, dar de furat nu știu să fur, și nici nu am de gând să mă apuc că mi-e că mă arestează ăștia până mă învăț”

Victor Ciutacu și-a început cariera ca jurnalist sportiv

Jurnalistul a absolvit în cele din urmă Politehnica, dar și-a urmat în continuare visul de a lucra în presă. Marea sa dorință era să intre în presa de sport, lucru care s-a și întâmplat încă de pe băncile facultății.

„De început, am început în presa de sport, ani de zile am scris sport și ulterior am degenerat în politică, în economie și în esență le-am făcut cam pe toate. A fost o pauză după perioada de sport, eram în anul 5 de facultate, că lucram deja din anul 3, am luat o pauză după ce s-a desființat un ziar în care eram mai mulți, o trupă mare de oameni, mulți dintre ei activi și acum în presa românească. Ăia au plecat în altă parte, eu am stat să-mi termin facultatea și după dacă mai am loc în presă mă întorc”, a nai povestit prezentatorul România TV.

Cristian Țopescu, idolul tinereții sale

Dorința de a deveni jurnalist sportiv nu a venit de nicăieri. Pasiunea pentru această branșă jurnalistică a căpătat-o de la idolul său, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, pe care avea să-l întâlnească la începuturile carierei sale.

„Eu am fost jurnalist sportiv. Eu aia voiam, să fiu comentator, idolul meu era Cristian Țopescu și eu voiam să fiu comentator de fotbal. Ăla era visul vieții mele. I-am scris scrisori lui Țopescu, nu vrei să știi. N-am primit niciun răspuns niciodată. Ăla a fost una dintre marile mele dezamăgiri.

Ulterior am ajuns să ne cunoaștem, l-am avut și invitat pe domnul Țopescu, Dumnezeu să-l odihnească, când s-a decis să intre în politică la PNL. Ne-am și întâlnit la o lansare, acolo mi-a spus ,și ăla a fost momentul meu de maximă mândrie, eram la Capșa, a venit Țopescu la mine, cu modul lui politicos de a fi și zice ‘Domnul Ciutacu, voiam să vă felicit și să vă spun că sunt fanul dumneavoastră’. Ăla a fost momentul care m-a dus în tavan. Idolul copilăriei mele, al tinereții mele, a venit să-mi spună că e fanul meu”, a continuat Vicotr Ciutacu.

Citește și: Victor Ciutacu, despre mafia care-l vrea pe Geoană preşedinte: „Nu mai e petrecere sau adunare mediatizată să nu bage Geoană capu-n poză”

Cum a ajuns la politică și economie

Cu puțin noroc și multă muncă, Victor Ciutacu a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România.

„Un prieten de familie mi-a spus că îl cunoaște pe Valentin Păunescu, avea Curiereul Național la vremea respectivă, și dacă vreau să-mi aranjeze să merg să stau de vorbă cu el că știe că vreau să lucrez în presă. Nu știam absolut nimic și m-am dus la Valentin, am stat mult de vorbă și într-un final zice: ‘Puștiule, ai două variante să faci o perioadă de probă: economic sau politic’.

M-am uitat la el cu ochii lungi și am zis ‘habar n-am nici de una, nici de alta’. Zice: ‘Dacă ai talent de zairist, nu ai nicio problemă să confirmi. Dacă nu, asta e viața. Alege-ți’. Am stat și m-am gândit, economie nu aveam nici cea mai vagă idee, nu știam absolut nimic, iar politică, știam 5 – 10 nume de politicieni din vremea în care mă uitam la lucrările CPUN-ului la televizor noaptea.

Am zis politic fix pe ideea că acolo știu cum arată niște oameni și cum îi cheamă. Am intrat în probă, departamentul era condus de Ralu Filip și, după 2 – 3 săptămâni i-a zis lui Valentin ‘E sculă, angajează-l că dacă nu o să ne scape printre degete și o să ne pară rău după el’. Și așa am ajuns eu la politică, după doi ani de zile am ajuns șeful departamentului de politică de la Curierul Național.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în maioneza de casă pentru a-i da cel mai bun gust. Un simplu ingredient îi dă o savoare de care nu te mai saturi
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Ce nu ai voie să pui pe scara blocului
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu ar putea fi următorul președinte al României! Iată de ce
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Escrocherie sinistră: avocați vânători de accidente. Victimele, stoarse de bani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Tatăl lui Cătălin Măruță, internat la Institutul Matei Balș din Capitală! A fost depistat pozitiv cu COVID-19/ EXCLUSIV
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Detaliul incredibil observat la priveghiul legendarului Nicu Covaci. Ce este desenat chiar pe sicriu
Capital.ro
Ordinul care intră în vigoare în România! Proprietarii de locuințe, obligați să obțină certificatul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
A fost prins Diavolul, cel mai căutat fugar! Lucra ca polițist când a comis teribila crimă
substantial.ro
Avertizare nowcasting de cod portocaliu de furtuni pentru București și județul Ilfov
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!