Victor Ciutacu este mândru de originile sale, dar și de religia pe care o are și considere că aceste aspecte nu îl diferențiază din punct de vedere jurnalistic față de alți colegi din breaslă. Prezentatorul de la România TV nu a încercat niciodată să își ascundă rădăcinile, ba, mai mult, acesta și-a luat întotdeauna apărarea din aceste puncte de vedere.
Victor Ciutacu s-a născut în România, asemenea tatălui său, însă mama sa este refugiată ucraineană și o mare parte din familia acestuia se află acolo.
Mama acestuia a plecat din Ucraina în anul 1960, iar aceasta, alături de tatăl prezentatorului au decis să se mute la Sinaia, acolo unde s-a și născut Victor Ciutacu. Acesta recunoaște că pe parcursul copilăriei sale, în casa lui se auzea doar rusă, aceasta fiind limba lui maternă, pe care o învăța de la mama sa, însă acum nu se mai practică acest obicei.
Duminică seară, la emisiunea moderată de Denise Rifai, Victor Ciutacu a făcut noi dezvăluiri cutremurătoare: „Eu am aflat la 17 ani că sunt evreu, din greşeală. Ai mei s-au ferit multă vreme, în acele vremuri, să-mi spună că originea noastră este evreiască. De aceea, spun că maică-mea, cu excepţia zonelor în care a trăit, nu are nicio legătură cu naţionalitatea ucraineană, naţionalitatea ei este evreiască. Gurvitz, cu TZ la coadă, parte a marii familii Horovitz, s-au scris cărţi, s-au făcut filme, din neam boieresc ca să zic aşa, a 15-a mia spiţă.
Am aflat, cum spuneam, la 17 ani, când ne luptam între noi şi Uniunea Sovietică, cine cu cine ţine la fotbal…şi au început să râdă toate neamurile de mine, că ăsta-i ultimul tâmpit care află că e evreu, la 17 ani. Moment în care am făcut o faţă lungă şi am spus „Poftim?!?”. Şi abia atunci a fost încunoştiinţat blegul că el nu e nici rus, nici român. De povestea bunicului şi a străbunicului meu, am aflat mult mai târziu, unul a murit, după cum ai spus, îngropat de viu, şi celălalt, o spun a doua oară în viaţă, pentru că era aghiotantul lui Kirov (n.r.: lider bolşevic, asasinat în 1934), era unul dintre băieţii din brigada lui Kirov. Când a decis Stalin, l-a gâtuit împreună cu tot anturajul lui. Bunicul era unul care făcea parte din el şi este înmormântat, evident, la Kirovograd”.