Jurnalistul România TV a ironizat naționala Germaniei, pentru prestația rușinoasă din meciul de debut, de la Mondial. Mai mult, gazetarul din „prime-time” a făcut referire la acțiunile controversate ale jucătorilor din statul european, organizate sub pretextul „corectitudinii politicice” (n.r. – politically correct).
„Au jucat fix cum au vorbit. Lăsați, iepurașilor, vă pensați, vă apilați, vă luați banderolele curcubeu și poșetele cu farduri, vă dați cu ruj roz și vă depuneți în grup CV-urile la ONG-urile pentru protejarea minorităților!”, a notat Victor Ciutacu.
„Ani de zile, propaganda ne-a prezentat Germania ca pe marele succes economic și social fiindcă regulile sunt sfinte. Azi, umilința cu Japonia vine și ca urmare a faptului că nemții, în loc să se ocupe cu fotbalul, s-au pișat pe reguli, ale altora, în speță ale qatarezilor.
OK, ești fătălău și vrei să ieși cu gagicul de mână pe stradă, să te mozolești cu el la film? Perfect, ai măcar o sută de țări în lume unde poți s-o faci fără să încalci legea. Nu și în Qatar, unde prezența ta nu e obligatorie. Dacă, totuși, vrei să mergi în Qatar, te abții până ajungi pe cameră cu partenerul tău, acolo unde nu te deranjează nimeni. Vrei să torni bere-n tine ca apucatul în orice spațiu public? Te duci la Oktoberfest aștepți să se reia Bundesliga și încarci în piață sau pe stadion cât bea boul apă. Sau intri într-un bar/hotel unde se consumă (sunt destule), comanzi cât vrei, scoți bănișorii (mulți) din buzunar și ești împărat. Nu e nimeni obligat, la el în țară, în legea lui, să te adape pe tine pe stadion. Iar contractul comercial Budweiser – FIFA nu te privește pe matale, ci e fix treaba părților contractante.
Ești demnitar, vii invitat sau pe banii tăi la meciul țării tale în Qatar în plin scandal al banderolelor curcubeu, stai la tribuna oficială alături de emirul-gazdă. Și, ca să fie treaba oablă, îți sfidezi gazda și îți pui zdreanța aia pe mâinile șuncoase. Se cheamă sfidare și, ghinion, vei primi, într-un fel sau altul, nota de plată”, a completat jurnalistul.
Înainte de startul meciului, jucătorii Germaniei au protestat față de decizia FIFA și a arabilor, de a interzice orice fel de exprimare a mesajelor din sfera „extrasportivă”, care ar putea crea noi conflicte. Nemții au promovat în ultimii ani controversatele mișcări LGBT+ și BLM (Black Lives Matter).
Astfel, pentru Mondial, nemții intenționau să se afișeze cu însemne de culoare „curcubeu”, pentru a promova comunitatea Lesbienelor Gay Bisexualilor și Transexualilor (LGBT), la care se adaugă alte acronime ce reprezintă diverse opțiuni sexuale „exotice”.
Nemulțumiți pentru că li s-a interzis că creeze tensiuni prin mesaje politice sau sociale, într-un stat în care religia joacă un rol central în mentalul colectiv al cetățenilor, fotbaliștii au decis ca la poza de grup să-și acopere gura cu palma.
„Mașinăria nemțească de fotbal” a ruginit în fața japonezilor. Niponii s-au impus cu scorul de 2-1.
Japonezii au început în forță. Au plecat pe contraatac și au înscris, dar golul a fost nevalidat, pe motiv de poziție de off-side. Nemții au deschis scorul în minutul 33, din penalty, prin mijlocașul Gundogan. Germania a avut șansa de a majora avantajul până la pauză, dar golul a fost anulat, după consultarea VAR. Havertz marcase.
Japonezii au luptat eroic și au egalat în minutul 75, prin Doan. Lovitura de grație a fost dată de niponi în minutul 83, prin Asano. Cei considerați favoriți, nemții, s-au năpustit peste adversari, în încercarea disperată de a egala. În minutul al treilea minut de prelungiri, nemții au sperat la un penalty, dar după consultarea VAR, centralul a hotărât că nu e cazul de încă o lovitură de la 11 metri.