EXCLUSIV | Victor Ciutacu rupe tăcerea. Cum a fugit familia sa din calea războiului. Drama pe care a ţinut-o ascunsă până acum

Victor Ciutacu, prezentatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, a dezvăluit în premieră detalii inedite despre trecutul familiei sale, pe fondul războiului din Ucraina. Oraşul Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, care acum este bombardat de armata rusă, este cel în care a copilărit mama sa din care a fost nevoită să fugă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Filip Stan
18 mart. 2022, 23:13
EXCLUSIV | Victor Ciutacu rupe tăcerea. Cum a fugit familia sa din calea războiului. Drama pe care a ţinut-o ascunsă până acum

Victor Ciutacu a decis să vorbească despre drama pe care a trăit-o familia sa din cauza ororilor războiului.  Prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV a vorbit în premieră despre faptul că legătura pe care o are cu Ucraina.

„Nu mi-a plăcut niciodată să-mi exhib povestea familiei, dramele de familie. În definitiv, familia asta a trecut şi trece în continuare prin nişte drame umane, după părerea mea, sunt greu surmontabile.

La un moment dat, cumva acrit de toţi specialiştii de televizor şi de Facebook în război şi de toţi judecătorii de televizor. Toţi decid, fiecare după capul lui cine e vinovat. Putin e vinovat. Zelenski e vinovat. Ruşii să moară în chinuri, ucrainenii să moară în chinuri, în funcţie de preferinţe şi de propaganda pe care o slujesc sau de propriile păreri. M-am hotărât. Am scris într-o noapte, când am ajuns acasă, după emisiune, undeva între 1 şi 2 noaptea am scris textul acela pe care l-ai citit în Evenimentul Zilei.

E povestea familiei mele, mai puţin a mea. Legat de Harkov, am fost turist în Harkov. E al doilea oraş al Ucrainei, un oraş spre două milioane de locuitori, după recensământul oficial. Dar ştii că şi Bucureştiul are două milioane, după recensământul oficial, şi suntem vreo patru.

Harkov e un oraş de dimensiunile Bucureştiului, un oraş ucrainean locuit în majoritate de ruşi. Populaţia este majoritar rusească, inclusiv la ultimul referendum făcut de regimul Zekenski, 80% s-au declarat ruşi. De asta mă miră foarte tare modul barbar în care îl bombardează ruşii”, a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

Victor Ciutacu: „Mama mea e crescută în Harkov. Împreună cu sora şi bunica mea au plecat refugiate, exact ca ucrainenii de astăzi, din calea frontului”

Victor Ciutacu a dezvăluit că mama sa s-a născut în Uniunea Sovietică, pe teritoriul actual al Ucrainei, în oraşul Nemirov şi ulterior a copilărit în Harkov, oraş din care a fost nevoită să fugă împreună cu familia din calea războiului.

„Mama mea e din Harkov. E crescută în Harkov. E născută într-un orăşel mai mic. La dimensiunile fostei Uniuni Sovietice, orăşelele mai mici de la ei sunt marile municipii de la noi.

E născută acolo într-un oraş numit Nemirov şi ulterior mutată în Harkov şi crescută în Harkov până la vârsta de patru ani, când familia din care se trage, descompletată la momentul respectiv, pentru că bunicul meu, nu mai ştiu dacă era în război sau murise în război.

Mama, sora ei şi cu bunica mea, mama lor, au plecat refugiate, exact ca ucrainenii de astăzi, din calea frontului. Familie de evrei, Harkov-ul fiind şi la vremea respectivă ţintă. Au plecat cu sacoşica, exact cum vedem oamenii aceia în Vama Siret. Au plecat cu trenul. Două luni de zile au mers cu trenul. Mama mea avea patru ani. Sora ei avea 12 ani, că e cu opt ani mai mare. Mai aveau un frate mai mare cu opt ani decât sora cea mare”, a spus Ciutacu.

Victor Ciutacu: „Bunicul mamei a fost rabin şi a fost îngropat de viu”

„Mama mea era evreică născută în Ucraina. Era cetăţean al Uniunii Sovietice Sovialiste, cetăţean al URSS. Repet, evreică din familie 100% evreiască. Bunicul ei a fost rabin şi a fost îngropat de viu împreună cu toată familia. A fost îngropat de viu, la propriu. Ororile războiului, ororile persecuţiilor etnice.

Îngropat de viu, aşa a murit, spre deosebire de faraoni care erau îngropaţi morţi şi cu familiile vii, el a fost îngropat de viu”, a mai spus prezentatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Românii au băgat la pușcărie Clanul Sportivilor, ucrainenii l-au adus la putere”

Victor Ciutacu, dezvăluiri despre drama familiei sale din cauza războiului. „Căutându-şi casa din care au plecat, au găsit doar un perete”

„Au plecat din Harkov cu o gentuţă după ele şi au bănănăit prin toate republicile ălea cu stan la coadă. Kazahstan, Kîrgîzstan, Turkmenistan, fugind din calea frontului la propriu.

O viaţă de refugiaţi care a durat cinci ani de zile, de la patru la nouă ani. O femeie şi cu doi copii, respectiv bunica mea şi cu cele două surori – mama şi sora ei, au locuit în republicile asiatice ale URSS.

După cinci ani, când mama avea nouă ani, să se întoarcă toate trei la Harkov, fără acte, pe care le pierduseră şi pe care au fost nevoite să le refacă.

Căutându-şi casa din care au plecat au găsit doar un perete. Cert e că din apartamentul în care locuiau ele mai rămăsese un singur perete când s-au întors. Un perete din patru şi fără acoperiş.

Şi-au improvizat din cartoane, din plastice, din resturi. Au încropit un soi de locuinţă, îţi dai seama ce hal de locuinţă în care au trăit nişte ani de zile până când ulterior regimul, administraţia le-a dat o repartiţie într-un bloc, într-un apartament la comun cu alţii”, a mai povestit Ciutacu.

Ciutacu: „Mama a făcut practică în mină la Doneţk”

„Bunicul meu fiind decedat, fratele lor mai mare fiind deja plecat, au rămas ele trei. Fetele au învăţat, au studiat. Mătuşa mea a intrat la Medicină. A fost un reputat medic stomatolog în oraşul Chirovograd, de asemenea, bombardat zilele astea, unde îmi petreceam eu vacanţele când eram mai mic.

Mama a intrat la Politehnică, la Institutul Politehnic de la Harkov, bombardat, de asemenea, zilele astea, pe care l-a şi absolvit cu două licenţe. Mama a făcut două facultăţi într-una singură – inginer şi economist.

Acolo se studia inginerie pentru industria minieră, foarte dezvoltată şi în Ucraina de astăzi, până când s-a rupt Donbas-ul. Mama a făcut practică în mină la Doneţk.

Nici ăia nu sunt convins că vor foarte tare să stea sub ucraineni”, a conchis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Mama mea a crescut la Harkov într-o familie de evrei, al cărei rabin a murit îngropat de viu”

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Direcția Generală Antifraudă Fiscala descoperă peste 19.000 de inspecții tehnice nedeclarate la o singură firmă
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'