Victor Negrescu: Se vorbeşte foarte mult de anul 2030, dar autorităţile sunt chiar şi mai ambiţioase şi îşi doresc să finalizeze negocierile de aderare la UE până în 2028

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, vineri, că el cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Filip Stan
18 oct. 2024, 19:43
Victor Negrescu: Se vorbeşte foarte mult de anul 2030, dar autorităţile sunt chiar şi mai ambiţioase şi îşi doresc să finalizeze negocierile de aderare la UE până în 2028

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, vineri, că se vorbeşte foarte mult de anul 2030, ca termen pentru aderarea Republicii Moldova la UE, dar autorităţile de la Chişinău sunt chiar şi mai ambiţioase de atât, îşi doresc să finalizeze negocierile până în 2028. El a precizat că ar fi perfect pentru Republica Moldova să se mişte cât mai repede şi să nu rateze trendul extinderii şi ar fi ideal pentru noi să ne asigurăm că Republica Moldova intră în acel pluton care are şansa să intre în UE.

SONDAJ. Maia Sandu, favorită clară să câștige un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

”Există o perspectivă şi Republica Moldova îşi doreşte ca parcursul să fie cât mai clar şi predictibil. Mai exact, se vorbeşte foarte mult de 2030, ca termen, dar autorităţile din Republica Moldova sunt chiar şi mai ambiţioase de atât, îşi doresc să finalizeze negocierile până în 2028”, a spus Victor Negrescu în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că au început săptămâna aceasta procesul de evaluare a legislatei din Republica Moldova pe primul dosar de aderare.

Victor Negrescu a mai spus că a iniţiat demersuri la nivelul Parlamentului European pentru a crea un birou al Parlamentului European la Chişinău, dar şi pentru a intensifica cooperarea între Parlamentul European şi Parlamentul din Republica Moldova, cu implicarea Parlamentului României.

”Ar fi perfect pentru Republica Moldova să se mişte cât mai repede şi să nu rateze trendul extinderii, pentru că eu cred că există o perspectivă de extindere, cel puţin pentru anumite state din Balcanii de Vest şi ar fi ideal pentru noi să ne asigurăm că Republica Moldova intră în acel pluton care are şansa să intre în UE, în următorii ani”, a mai spus Negrescu.

Victor Negrescu: Cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este un moment cheie pentru a ne asigura că, în continuare, în Republica Moldova vom avea o guvernare şi un preşedinte pro-european

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, vineri, că el cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. El a precizat că acest referendum este un moment cheie pentru a ne asigura că, în continuare, în Republica Moldova vom avea o guvernare pro-europeană şi un preşedinte pro-european.

”Cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi acest parcurs european al Republicii Moldova şi îmi doresc lucrul acesta. A fost chiar săptămâna trecută la Chişinău (..) am văzut acolo mult suport, mult sprijin pentru acest referendum. E adevărat, mai degrabă acest sprijin vine din partea tinerilor, din partea celor care înţeleg beneficiile aderării la Uniunea Europeană, din partea celor care au rude în afara ţării, din partea celor care sunt în marile oraşe”, a spus în emisiunea România Politică de la Prima News europarlamentarul PSD.

După Ucraina, Federația Rusă urmează să atace Republica Moldova. Avertismentul sumbru al Institutului pentru Studiul Războiului

Negrescu a precizat că referendumul este esenţial pentru parcursul european a Republicii Moldova. ”Dacă eventual nu se face cvorumul, dacă ar fi, şi nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, un vot mai puţin relevant, cu majoritate nu tocmai solidă, atunci, din păcate, deja începe să apară semne de întrebare şi nu ne dorim lucrul acesta, pentru că noi ştim că pentru securitatea şi dezvoltarea Republicii Moldova, apartenenţa la Uniunea Europeană ar ajuta foarte mult”, a mai spus eurodeputatul PSD.

El a mai spus că acest referendum este un moment cheie pentru a ne asigura că, în continuare, în Republica Moldova vom avea o guvernare pro-europeană şi un preşedinte pro-european.

”De aceea, Rusia insistă pe acest referendum şi alimentează foarte multe intoxicări, că va fi cumpărată Republica Moldova, că minorităţile etnice vor fi discriminate, lucruri total false”, a completat Negrescu.

”Mă aştept la un rezultat clar în favoarea referendumului. Nu vom avea un rezultat de 90%, însă eu cred că vom avea o majoritate confortabilă, care să întărească parcursul european al Republicii Moldova”, a mai spus Negrescu.

DailyBusiness
România îmbrățișează viitorul verde. Prima fabrică de panouri fotovoltaice începe să prindă viață!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci în grădină la sfârșitul lunii octombrie. Numai așa vei avea cele mai frumoase flori la primăvară
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Valabilitatea permisului auto va fi doar de 5 ani
Playtech.ro
ÎPS Teodosie către românii care țin post: ”Nu vă luaţi după medic în cele...
DailyBusiness
Prețul petrolului va exploda. JPMorgan avertizează despre tensiunile din Orientul Mijlociu și Rusia!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Adrian Câciu critică măsurile economice ale premierilor Boc și Cîțu
MediaFlux
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri