Prezent în studioul Digi24, preşedintele Pro România a citit fragmente dintr-un mail despre care susţine că a fost trimis de ministrul Sănătății, Victor Costache, către secretarii de stat din minister, mesaj în care scrie că „prietenii noștri” au trimis unele observații pe care le vor introduse în legislație.
„Ataşat găseşti ordinele ATI şi IMA rescrise de prietenii noştri, le păstrezi doar pentru tine şi Horaţiu deocamdată. Pregătim punerea rapidă în transparenţă luni, cel târziu marţi. Încă îmi e neclar cum pot numi cele două CL specifice, probabil în acelaşi timp, poţi şi tu să te interesezi?”, este fragmentul citit de Ponta.
„Dacă un ministru PSD trimitea aşa ceva, îl aresta DNA direct din şedinţa de Guvern”, a continuat Ponta.
Contactat telefonic, secretarul de stat Horaţiu Moldovan a susţinut că nu ştie nimic despre presupusul mail, apoi s-a contrat cu fostul prim ministru.
„Domnule doctor, dumneavoastră îndepliniți acum o funcție publică. Nu mai sunteți la spitalul privat, și domnul Costache. Cred că asta e problema. Toată lumea spune că e extraordinar ce face medicul Horațiu Moldovan. Înțeleg că e extraordinar ce face medicul Victor Costache. Dumneavoastră sunteți la un spital privat onorabil, domnul Costache e la un spital privat care a fost băgat în multe scandaluri și e în insolvență. Problema e că acum, ca înalt funcționar public, nu puteți să lucrați pentru firma la care sunteți angajați. Trebuie să lucrați pentru toată lumea. Și dacă e așa, atunci trebuie să explicați o săptămână, două săptămâni, o lună, să chemați specialiști. Nu se poate da o ordonanță marți seară, pe care miercuri, chiar și Asociația Spitalelor Private din care face parte spitalul la care dumneavoastră lucrați, a spus că e greșită”, i-a spus Victor Ponta secretarului de stat Moldovan.
„”Eu nu pot să dau explicații despre un mail pe care nu l-am scris”, a fost răspunsul reprezentantului Ministerului, care a adus completări referitoare la modificarea adusă de minister în ce priveşte numărul de angiografe pe care un spital trebuie să-l aibă, pentru a intra în programul de transplant.
„Modificarea de la două angiografe, la un angiograf nu vizează un singur spital. Există o multitudine de spitale în România care au un singur angiograf, pe care doruim să le introducem în programul de infarct pentru că dorim să scurtăm timpul între diagnostic și rezolvarea intervențională. Ca să reducem intervalul acesta de timp, trebuie să existe accesibilitate la angiografe. Măsura nu trebuie privită ca o măsură care avantajează un spital, ci deschide 20 de spitale din România”, a afirmat Moldovan.