Victor Ponta a devenit milionar în euro. Vp Projects Advisers SRL, firma fostului premier al Româneri, a avut, potrivit datelor publice de la Registrul Comerțului, o cifră de afaceri în 2022 de circa 1,3 milioane de euro, iar rofitul net al firmei se ridică la peste un milion de euro.
Victor Ponta, în acest moment consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, susține că nu a avut și nu are afaceri cu nici o instituție publică sau companie cu capital de stat din România. „Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, a declarat acum ceva timp Victor Ponta.
Despre posibilul conflict de interese, Victor Ponta a spus că nu are beneficii materiale de la guvern: „Cum adică? Nu câștig bani din consilier onorific la nimeni. Și nu lucrez și nu am lucrat cu nicio instituție publică din România sau cu o companie cu capital integral sau parțial de stat. Este de interes public dacă aș avea vreun contract cu o instituție publică sau companie de stat, sau dacă aș avea o funcție publică prin care primesc bani publici. Precizez clar că nu, nu am și nu am avut”.
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma VP Projects Advisers SRL, înființată în anul 2021, a încheiat anul 2022 cu un profit net de 5.195.955 lei pe anii 2021 și 2022. Asta înseamnă un profit de peste un milion de euro. Cifra de afaceri pe anii 2021 și 2022 a fost de circa 1,3 milioane de euro. VP Projects Advisers SRL a declarat trei angajați în anul 2021 și şapte angajați în anul 2022.
Pe website-ul firmei sale, Victor Ponta explică în detaliu care sunt serviciile pe care le oferă clienților săi. Între acestea: – harta și construirea alianțelor cu părțile interesate; – facilitarea participării active a factorilor de decizie relevanți și a organizațiilor de conducere în beneficiul intereselor publice; – gestionarea crizelor și a reputației; – oferirea de sfaturi și îndrumări strategice prin diverse scenarii; – oferirea de analize de drept comparat, analize juridice, elaborarea legislației și chestiuni de reglementare.
Afaceri guvernamentale naționale și internaționale. De la perspective fiscale și macroeconomice, analize politice la politici publice și chestiuni de guvernanță, punem cap la cap piesele puzzle-ului geopolitic pentru a înțelege mai bine impactul deciziilor globale.