Ponta: Am avut încasări MAI MARI la buget după REDUCEREA taxelor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că încasările la bugetul de stat au fost mai mari după reducerea taxelor. Potrivit acestuia, economia României a răspuns "pozitiv" la scăderea taxelor după ce ANAF a încasat "cu 2 miliarde de lei mai mult în opt luni cu patru taxe scăzute". În plus, prim-ministrul a adăugat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă "datele certe şi realităţile economice" o permit, el anunţând că l-a informat şi pe preşedintele Iohannis.
Ionela Marcu
01 sept. 2015, 15:54
Ponta: Am avut încasări MAI MARI la buget după REDUCEREA taxelor

Prim-ministrul a declarat marţi la Palatul Victoria că economia românească a înregistrat creşteri în toate sectoarele de activitate.

 

În primele 8 luni am încasat 130 de miliarde de lei faţă de 120 de miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut. În opt luni, cu patru taxe scăzute am avut cu 2 miliarde de lei mai mult la ANAF.

Economia României răspunde la cei doi stimuli: la o reducere controlată a taxelor şi la o activitate eficientă a ANAF. Prin reduceri de taxe şi prin activitatea ANAF, bugetul a încasat pe primele 8 luni 2,5 miliarde în plus.

Avem creştere la toate sectoarele şi la accize, taxe vamale, contribuţii sociale ceea ce înseamnă că economia şi societatea răspunde pozitiv la acest lucru„, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Noul Cod Fiscal, ADOPTAT de Senat: TVA scade la 20% din 2016, „taxa pe stâlp” rămâne până în 2017

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că în luna august 2015 s-a încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus față de luna august 2014, adică aproximativ 250 milioane de euro.

„Vreau să vă anunț cum arată luna august 2015, față de luna august 2014, în condițiile reducerii TVA la 9% pentru alimente, servicii în turism și toate celelalte zone, a reducerii taxei pe construcții de la 1,5 la 1%, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și reducerea CAS cu 5%. (…)

Deci cu patru măsuri de scădere pentru buget în luna august am încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus față de luna august 2014″, a precizat premierul, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

El a menționat că a avut o discuție cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Totodată, premierul  a declarat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă „datele certe şi realităţile economice” o permit.

„Apelul Coaliției pentru Dezvoltarea României și, în general, al mediului de afaceri este, pe măsură ce se dovedesc prin date certe și realități economice, să încercăm să devansăm intrarea în vigoare a acelor prevederi care se referă la mediul de afaceri, prevederi care au fost amânate în actualul text pentru ianuarie 2017.

I-am spus şi preşedintelui României, le-am spus şi liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri că noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări, şi pe baza acestora, dacă este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite, în combaterea evaziunii fiscale”‘, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a adăugat că „pe baza acestor rezultate se pot lua în continuare măsurile de relaxare fiscală şi de reorganizare ANAF, să avem bani mai mulţi la buget pentru ceea ce este prioritar”.

El a mai precizat că Senatul a votat Codului Fiscal şi „cu siguranţă” aceasta va fi votat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'