„Procurorul a dispus o expertiza financial-contabila. Sunt convins ca va rezulta ceea ce ANAF a spus: ca in urma cu 8 ani nu am eludat nicio taxa si nu am produs niciun prejudiciu. Procurorul apreciaza ca toti cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Evident ca am pus la dispozitie apartamentul meu. ll aveam (contractul apartamentului—n.r.) și l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soția mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. E o procedura normala”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.
Prim-ministrul a susţinut că a aflat, dintr-un articol de presă, înainte de prezentarea la DNA că i se va pune sechestru pe avere.
„Nu voi vorbi pana la finalizarea expertizei. În aceasta tara procurorul trebuie sa dovedeasca ca sunt vinovat, nu eu sa dovedesc ca sunt nevinovat”, a mai precizat Victor Ponta.
Citeşte şi KLAUS IOHANNIS, prima reacţie după ce Victor Ponta a fost pus sub acuzare VIDEO
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
Potrivit procurorilor, la data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Victor Ponta.
Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.