VICTOR PONTA: „Am vorbit cu preşedintele Iohannis despre dosarul meu. Cred că GREŞEŞTE”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre dosarul său. Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Rovinari-Turceni. Şeful statului i-a cerut demisia premierului după trimiterea în judecată. 
Ionela Marcu
28 sept. 2015, 18:01
VICTOR PONTA:

Premierul Victor Ponta a declarat că relațiile pe care le are cu președintele României, Klaus Iohannis, nu funcționează așa trebuie și așa cum și-ar dori.

„Nu funcționează așa cum trebuie și cum mi-aș dori. (…) N-am chestiuni personale, nu gândesc cu ficatul, cum se spune. Îmi fac treaba, îi pun președintelui la dispoziție ceea ce poate pune la dispoziție Guvernul. Ne batem împreună cât putem pentru interesele României”, a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a arătat că  Iohannis greşeşte vorbind despre dosarul său (dosarul Turceni-Rovinari – n.red.).

„Cu cât vorbeşte mai puţin despre dosarul meu, cu atât mai puţin poate exista impresia că are vreo legătură. Pana la urma treaba presedintelui nu este dosarul. Cred ca greseste (…) poate chiar influenteaza justitia. La fel cum a gresit inainte de a pleca la New York ca o sa treaca motiunea. Presedintele Romaniei din momentul in care este ales trebuie sa ramana presedintele Romaniei. Nu poti sa ramai presedintele unui partid, a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că a discutat cu Iohannis despre situatia sa: „Da, la un moment dat i-am spus. Nimic… a ascultat. La momentul ala privind expertiza facuta in dosar am aratat ca au fost platite toate taxele. (…) Nici nu trebuia sa comenteze. Cred ca sunt foarte multe lucruri pe care le are presed pe care le am eu de facut, Parlamentul pentru ca sa ne bagam in treburile altuia”

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură ce va fi dezbătută şi votată marţi în Parlament, Ponta a spus că nu este de dorit o criză politică.

„Nu e de dorit o criză politică(…). Eu am încercat, şi rezultatele o spun, să-mi fac munca mea de prim-ministru care înseamnă funcţionarea instituţiilor parlamentare, salariile, pensiile, economia. Nu pretind şi nici nu vreau să fac tot în România”, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Ponta NU va pleca până când Iohannis nu îi dă garanţii că va fi numit un premier de la PSD

Ponta a făcut trimitere la o situație similară a președintelui Iohannis care era sub ancheta când candida la alegerile prezidențiale din 2014: „E profund incorect. Ca testele alea de poluare a mediului ale lui Volkswagen, asa e si domnul Klaus Iohannis. Domnia sa candida la functia sa de presedinte a Romaniei cu un proces in instanta. Ideea este ca ne aflam intr-adevar intr-o situatie speciala. Dincolo de lucrurile bune avem niste rpovocari in acest moment. O sa primim refugiati, e o decizie a UE. Moldova este din punct de vedere financiar la limita si avem obligatia sa o ajutam. In aceste conditii cu un guvern care totusi(…) e bun, sa intram intr-o noua criza politica pentru ca presedintele vrea guvernul sau. Sa aiba guvernul sau, ca domnul Basescu in 2010.”

Premierul a vorbit si despre dosarele sale din justitie: „Sunt foarte hotarat sa-mi duc crucea. Eu n-am o insistenta sa raman la putere. Am zis-o din vara. Teamă nu mi-e. Sunt pregatit sa-mi fac treaba cat mai bine si sigur, o sa suport si consecintele. 

Ma duc in fata judecatorilor, imi spun punctul de vedere. Eu am avut intotdeauna intentii bune si normale pentru ceea ce se intampla in Romania. Nu vreau sa deschid din nou discutia despre subiecte din trecut. Am atatea de facut (…) sunt 1000 de lucruri de facut intr-o zi. Inca nu e momentul sa ma uit inapoi, trebuie sa ma uit inainte.”

Premierul a răspuns şi atacurilor lansate de Alina Gorghiu. Întrebat astfel  dacă are un meci cu aceasta, premierul a răspuns: „Nu! Mi se pare ridicolă”. „Dacă marea reformă a clasei politice româneşti duce la domnul Blaga şi la doamna Gorghiu, daţi-mi voie să cred că e ridicol”, a spus Ponta.

Victor Ponta a fost trimis în judecată, alături de alte patru persoane, în dosarul Rovinari-Turceni, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Deputaţii şi senatorii se vor reuni, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. În paralel, liberalii vor organiza un miting în Parcul Izvor, la care se aşteaptă să participe peste 10.000 oameni.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Auchan. Românii o cumpără pentru că retailerul are mereu oferte, dar puțini se uită și pe etichetă
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Buzz Aldrin Povestește Viața de Cuplu cu Anca Faur la 55 de Ani de la Aterizarea pe Lună
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'