Victor Ponta: Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică

Fostul premier Victor Ponta a lansat oficial fundaţia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" şi a subliniat că "Think tank-ul" îşi propune să sprijine continuarea unor proiecte economice regionale în care și România este implicată. să sprijine continuarea unor proiecte economice regionale în care și România este implicată. - See more at: http://www.dcnews.ro/victor-ponta-lansare-oficiala-a-funda-iei-black-sea-regional-cooperation-projects-2020_497440.html?#sthash.wBgFGj5X.dpuf Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" Black Sea Regional Cooperation Projects 2020"
Filip Stan
17 feb. 2016, 19:24
Victor Ponta: Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică

Victor Ponta a subliniat că lansarea „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” reprezintă pasul următor pentru România, care a reuşit după 1989 să-şi îndeplinească două obiective majore cu aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană. „Acum avem nevoie de pasul următor, o dezvoltare economică şi prosperitatea la care se aştepta toată lumea. Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică. Cred că România are nevoie de aşa ceva şi cred că multe eforturi, idei, sfaturi trebuie folosite pentru un scop aşa important”, a declarat Victor Ponta.

La eveniment, alături de membrii fondatori, au fost prezenţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precum şi alţi reprezentanţi ai Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

„Apreciez foarte mult curajul celor care au venit la această lansare. Am mai primit încă vreo 300-400 de mesaje — ‘aş fi vrut să fiu acolo alături de tine, dar e mai bine să nu vin, dar te susţin’. (…) Foarte mulţi oameni de bună credinţă sunt alături de noi, unii mi-au şi zis să am grijă cu banii pe care i-am primit deja în fundaţie. Am zis că am grijă, având în vedere că nu avem cont încă”, a declarat Victor Ponta, la evenimentul care a avut loc la Clubul Diplomatic din Bucureşti.

El a subliniat că ideea de bază de la care pornesc fondatorii BSRP este aceea că România poate şi trebuie să se implice ca un actor activ în regiunea Mării Negre, în Balcanii de Vest şi în Orientul Mijlociu, până la Golful Persic.

„Uniunea Europeană este un actor-cheie în regiune şi România intenţionează să fie o poartă pentru proiectele majore sprijinind în acelaşi timp ambiţiile unor ţări în obiectivul lor de a accede în Uniunea Europeană. BSRP, care crede ferm în valorile europene, va oferi expertiză statelor care fac paşi în direcţia integrării şi va sprijini dezvoltarea proiectelor strategice ale UE în regiune”, a arătat fostul premier.

Potrivit lui Ponta, fundaţia este un proiect original, cu parteneri originali de care România avea nevoie. În acelaşi timp, a spus el, proiectul lansat — unul naţional — este necesar pentru ţara noastră, respectiv pentru relaţiile de cooperare cu alte state pe teme economice şi diplomatice.

El a evidenţiat experienţa celor care au venit alături de el, foşti miniştri care au condus domenii importante precum educaţia, munca, sănătatea, agricultura, comunicaţiile, justiţia, fondurile europene.

Vicepreşedinţii fundaţiei sunt Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, iar director executiv Geanina Puşcaşu.

Membrii fondatori sunt Robert Cazanciuc, Sorin Cîmpeanu, Florin Jianu, Cristian Socol, Dan Sultănescu, Marius Nica. Membru de onoare al board-ului fundaţiei este Irakli Garibashvili, fost premier al Georgiei, prezent la eveniment. Între membrii BSRP se numără Titus Corlăţean, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu.

La eveniment au mai participat Rovana Plumb, Aurel Vainer, Florin Georgescu, Gabriela Szabo, Alexandru Rafila, Bogdan Stanoevici, Cristian Popescu-Piedone, deputatele Gabriela Podaşcă, Carmen Moldovan, senatorul Petru Filip.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
O artistă din România, revenire de senzație. Cât câștigă la o cântare
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Directorul FBI, incert privind natura rănii suferite de Donald Trump în tentativa de asasinare
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!