Ponta: Băsescu încearcă să pună presiune pe justiţie în cazul Voiculescu, prin declaraţiile publice

"Traian Băsescu a încercat să controleze şi să intimideze Justiţia. E ultima persoană care să vorbească despre intimidarea Justitiei, fiind dintr-o familie de infractori", a spus premierul Victor Ponta. Premierul a comentat şi ameninţările lui Traian Băsescu. Şeful statului a spus într-un interviu, la B1TV, că, în campania pentru prezidenţiale, va face dezvăluiri despre unii candidaţi, pentru că unii prezidenţiabili au lucruri ascunse în CV şi pe aceştia îi "va dezbrăca public". De asemenea, şeful statului a mai spus că Victor Ponta este un politician slab și că l-a păcălit cu pactul de coabitare.
Alina Andrei
05 aug. 2014, 17:04
Ponta: Băsescu încearcă să pună presiune pe justiţie în cazul Voiculescu, prin declaraţiile publice

Victor Ponta a declarat marţi că preşedintele Traian Băsescu încearcă să pună presiune pe justiţie prin declaraţiile sale publice din ziua în care instanţa judecă dosarul în care este implicat Dan Voiculescu. 

„Constat că astăzi Traian Băsescu prin ieşirea sa publică influenţează şi încearcă să influenţeze justiţia să pună presiune pe justiţie în cazul domnului Voiculescu. Eu nu pot să fac aşa ceva şi cred că e de condamnat Traian Băsescu care astăzi în ziua în care ar trebui să judece instanţa iese şi prin declaraţii publice pune sau încearcă să pună presiune să influenţeze justiţia. (…) Afectează independenţa justiţiei prin declaraţii despre un dosar aflat pe rol”, este de părere Victor Ponta.  

„Mizeriile pe care le împrăștie vor continua. Cred că ne confundă pe toți cu fratele lui care a fost filmat când lua mită. Dacă el crede că așa e toată țara, infractori cum sunt membrii familiei sale, poate să dea orice filmări. Va începe cât de curând drumurile prin fața justiției”, a spus premierul Ponta.

Victor Ponta a vorbit şi despre „îngrijorarea” lui Traian Băsescu „privind felul în care sunt trataţi anumiţi judecători de familia celor condamnaţi”.

„Eu sunt de părere că Traian Băsescu a încercat să controleze şi să intimideze Justiţia şi că în măsura în care e nevoie de orice fel de măsură pentru sprijinirea magistraţilor, această masură trebuie propusă şi este luată de CSM. CSM are această sarcină şi cere instituţiilor statului protecţie, atunci când este cazul. Traian Băsescu este ultima persoană, fiind dintr-o familie de infractori, care trebuie să vorbească despre aşa ceva. (…)Fratele domniei sale este inculpat, trimis în judecată în stare de arest. Fratele e un membru al familiei, la asta m-am referit”, a declarat premierul Victor Ponta, la B1TV. 

Despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivită căruia unii prezidenţiabili şi-au făcut publice CV-urile doar parţial, Victor Ponta a spus că „dintre toţi candidaţii de până acum, eu sunt cel care în ultimii ani am fost cel mai mult sub lupa presei şi a instituţiilor publice”. Premierul este de părere că Traian Băsescu se referea la altcineva şi încerca să şantajeze un alt candidat, „eventual ca să se retragă”.

„E stilul clasic de şantaj al lui Traian Băsescu. Nu se referea la mine, cu siguranţă”, a mai spus Ponta. 

Traian Băsescu a declarat, la B1TV, că este plină politica şi presa de oameni care mint.

„La câtă mizerie am îndurat de la diverşi ziarişti şi politicieni, m-am hotărât ca în toate emisiunile să vorbesc, nu mai am de ce să menajez pe cineva. (…) Prea mult lichelism în spaţiul public. (…) În această campanie le voi spune pe toate la toţi, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, sunt candidaţi deja anunţaţi care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc”, a atacat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că românii trebuie să ştie tot ce este important. „Nu vorbesc de relaţia din familie, relaţiile private, dar când ai aparţinut de anumite instituţii şi nu iţi treci în CV şi vrei să devii preşedintele României, acest lucru nu ai voie să îl faci”, a ameninţat şeful statului.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: MACOVEI îşi va anunţa candidatura ca INDEPENDENT. Nu ne-am împăcat, e lipsită de caracter

Pe de altă parte, Băsescu a taxat „lipsa de experienţă” a lui Victor Ponta care i-a permis să semneze pactul de colaborare.

„A fost un politican mai slab decât mine şi l-aş ruga să nu mai insiste să dau toate întâlnirile, pentru că va ieşi mai prost. Am vazut că cere să se dea toate înregistrările, să nu mai spună încă o dată că s-ar putea sa le dau la cererea lui. O să vedeţi o slugă. Vi-l imaginati pe Ponta să spuna: „Sunt fericit dl presedinte”, cand discutam de viitorul acord cu FMI, „e foarte bine, sunt de acord”. Asta e viitorul presedinte, cel care crede ca poate fi presedinte”, a spus Băsescu. 

CITEŞTE ŞI Băsescu: Presiunea mediatică în cazul Voiculescu e în neregulă. Povestea că mă ocup de dosare, LICHELISM

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!