„Sper sincer ca această bulibășeală să ia sfârșit cât mai repede – pentru binele tuturor angajaților și al companiilor din România e nevoie doar de stabilitate și profesionalism, plus evitarea oricăror schimbări care nu au fost bine gândite, calculate și pregătite din timp! Vrea cineva să scădem salariile cu 22% și pe urmă să spunem ‘Scuze, am fost proști, am greșit, revenim la ce a fost înainte’? Mai clar – dacă lucrurile merg bine (avem creștere economică de 5 ani, scădere șomaj, creștere a salariilor, dar și a profiturilor) lăsați-le așa și nu mai anunțați în fiecare zi altă trăsnaie”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.
Fostul premier a avut un mesaj și pentru PSD, partid din care spune că a fost exclus de „Echipa Dragnea” după 15 ani de activitate: lipsa de seriozitate și profesionalism are efecte negative majore pe termen lung.
„Oricâte acuzații au fost la adresa PSD (comuniști, corupți, baroni, etc) toată lumea a acceptat faptul că guvernările 2000 — 2004 și 2012 — 2015 au fost cele mai profesioniste și eficiente din ’89 până acum! De ce trebuie să stricăm acum acest ‘brand’? Doar pentru că unii vor să vândă PSD ca să își rezolve propriile lor dosare penale? E păcat. Este adevărat că în ambele situații președintele PSD era și prim-ministru (Năstase și Ponta)! Poate că și acum dacă Mihai Tudose va prelua și conducerea partidului lucrurile vor reintra pe făgașul bun”, a adăugat Victor Ponta.
Contribuțiile sociale obligatorii vor fi datorate, de la 1 ianuarie 2018, de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului, au precizat joi reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice.
„Programul de guvernare 2017 — 2020 conține un pachet de măsuri ce vizează contribuțiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contribuțiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeași dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere și reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contribuții vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului. În acest sens, sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creșterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei și implicit o pensie mai mare”, a informat MFP.