„In urma cu ceva timp cand au aparut in presa inregistrarile cu Procurorul Negulescu de la DNA Ploiesti (limbaj si actiuni de cercetare abuziva si crima organizata pur si simplu ) conducerea centrala a DNA a spus ca acesta face parte „dintr-o unitate performanta”!!! Nicio critica si nicio sanctiune – daca nu isi inainta singur demisia si acum era felicitat la Bilanturile festive!
Azi a fost publicata decizia CCR care spune clar ca toata cercetarea penala a membrilor Guvernului in cazul Ordonantei 13 este un abuz si o incalcare a practicilor constitutionale si legale – reactia conducerii DNA este aceea ca il promoveaza pe procurorul de caz in Colegiul de Conducere!!! Ca premiu pentru „maretele realizari”!
In Raportul Departamentului de Stat al Sua se vorbeste clar despre abuzuri si erori grave in dosarele instrumentate contra Alinei Bica si Olgutei Vasilescu – conducerea DNA ( altfel mai iubitoare de SUA decat de Romania) tace chitic – bine ca nu a zis si de cei de la Washington ca sunt penali!
Cred ca mitingurile saptamanale de aparare a DNA sunt justificate – trebuie aparat DNA de erorile si egocentrismul propriei conduceri”, a scris Ponta pe Facebook.
Citeşte şi: Motivare CCR la OUG 13: DNA nu are atribuţia de a verifica legalitatea şi oportunitatea unui act normativ
Aprecierea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență constituie un atribut exclusiv al legiuitorului delegat, putând fi cenzurat doar prin controlul parlamentar, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat că prin ancheta DNA privind OUG 13 a fost perturbată activitatea Guvernului.
„Curtea reține că aprecierea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență, sub aspectul deciziei legiferării, constituie un atribut exclusiv al legiuitorului delegat, care poate fi cenzurat doar în condițiile prevăzute expres de Constituție, respectiv doar pe calea controlului parlamentar (…). Așadar, doar Parlamentul poate decide soarta actului normativ al Guvernului, adoptând o lege de aprobare sau de respingere. (…) Având în vedere prevederile constituționale invocate, Curtea constată că nicio altă autoritate publică, aparținând altei puteri decât cea legislative, nu poate controla actul normativ al Guvernului din perspectiva oportunității actului de legiferare”, se precizează în motivarea publicată vineri pe site-ul CCR.