„Matematica pentru propagandisti ( si pentru cei care inca se mai lasa prostiti de ei) – investitii publice Guvernul „Ponta” fata de Guvernul „Ciolos” – plus 3,4 MILIARDE RON. Matematica buget public Guvernul „Ponta” plus 9 miliarde RON / Guvernul „Ciolos” minus 1,3 miliarde RON.
Dar Romania nu are voie sa faca investitii, sa stranga bani la buget, sa absoarba fonduri europene ca in 2015 – asa ca i-au adus pe „tehnocrati” sa rezolve problema!
Romania lui Iohannis si Ciolos in 2016 = tehnocrati, propaganda, deontologi, penali, dosare, salvatori de tara, bla bla bla! Si bani pentru firme straine si ONG-urile infiintate de Soros! Si nu ii intreaba nimeni unde sunt banii romanilor?!??
Cand vin cifrele se schimba tot – dupa 10 luni in 2015 Guvernul „Ponta” investitii publice 22,7 miliarde Ron / dupa 10 luni in 2016 Guvernul „Ciolos” investitii publice 19,3 miliarde Ron / cum e cu investitiile propagandistilor?!?!
Dragi romani de „dreapta” – chiar nu intelegeti ca astia va mint mereu la fel??? Si ca atunci cand ajung ei la Putere taie investitiile, maresc taxele si distrug oamenii de afaceri si companiile romanesti?!?! Nu e clar? Nu v-ati saturat!?!”, a intrebat retoric Ponta pe Facebook.
Fostul premier a publicat pe pagina sa datele execuţiei financiare relatate de economistul Cristian Socol.
„Guvernarea Victor Ponta la 10 luni 2015 excedent de 9 miliarde lei, Guvernarea Dacian Cioloş la 10 luni deficit de 1,3 miliarde lei. Deficitul la 10 luni anul curent 0,17% din PIB – cum se va ajunge la 2,9% din PIB in 2 luni nimeni nu stie? Repartizarea uniforma a cheltuielilor bugetare? Nu. Guvernarea Ponta la 10 luni ch de investitii 22,7 miliarde lei adica 3,2% din PIB, guvernarea Ciolos 19,3 miliarde lei adica 2,5% din PIB. ADICA MINUS 3,4 MILIARDE LEI LA INVESTITII. Tot inainte!
Pentru a ajunge la tinta de deficit de 2,9% din PIB ptr acest an asa cum vad ca se doreste eset necesar ca in ultimele 2 luni sa se cheltuie 21 miliarde lei peste veniturile care se incaseaza la buget …
Am putea totusi sa nu tindem cu orice pret de risipa spre un deficit mai mic in acest an sau sa platim niste cheltuieli in avans pentru anul viitor gen subventiile fermierilor despagubiri, contributia la UE ptr anul viitor? Am putea sa nu ne mai vaitam ca nu sunt 1,8 miliarde lei pentru cresterea salariilor profesorilor si medicilor cu 15%?”, a scris Cristian Socol.