„Dacă nu blochează (PNL dezbaterea și adoptarea noului Cod fiscal — n.r.), nu am de ce să angajez răspunderea. (…) Au zis să discutăm în Parlament. Foarte bine, dacă nu blochează… Prima opțiune normală și pe care de altfel o și punem în practică pe 20 martie este trimiterea (proiectului — n.r.) în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie — sunt trei luni în care Parlamentul pot să dezbată, să îmbunătățească ce e de îmbunătățit. Dacă nu ne blochează PNL, dacă nu ne contestă la CCR, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca să ne blocheze, nu avem de ce să angajăm răspunderea. A fost, dacă vreți, un cartonaș galben pe care l-au înțeles și mă bucur că sunt dispuși la dialog„, a declarat Victor Ponta, luni, la Senat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, scrie Agerpres.
CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Proiectul de COD FISCAL va fi finalizat în jurul datei de 18-20 martie
Premierul a adăugat că își dorește ca proiectul noului Cod fiscal să fie dezbătut cu celeritate în Senat, astfel încât să fie adoptat până la finele sesiunii parlamentare februarie-iunie.
„Am discutat cu colegii mei din coaliție care nu sunt membri ai Guvernului despre faptul că în jurul datei de 20 (martie — n.r.) va veni la Senat, ca primă Cameră sesizată, Codul fiscal și că ne dorim să fie dezbătut și aprobat cât se poate de repede de Senat ca să meargă la Camera Deputaților, să ne încadrăm în termenul de final de sesiune, final de lună iunie, pentru aprobarea finală ca să avem șase luni de pregătire, de implementare a noului Cod fiscal și Codului de procedură fiscală”, a explicat premierul.
Întrebat dacă ar fi necesară o perioadă mai mare de timp pentru dezbaterea publică a proiectului noului Cod fiscal, Victor Ponta a replicat că acesta a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe în urmă cu o lună și jumătate, la care se adaugă și trei luni de dezbatere parlamentară.
„Mai mult decât cele trei luni în care este în Parlament? Deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finanțe de o lună și jumătate, cu încă trei luni — patru luni și jumătate. Și șase luni pentru intrarea în vigoare. Eu cred că este mai mult decât de bun simț. Nu am vorbit de azi pe mâine. Este mai mult decât rezonabil”, a conchis premierul.