Ponta îi răspunde lui Băsescu: Guvernul nu iniţiază comisii de anchetă. Nu le oprim că se supără Băsescu

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat că iniţiativa constituirii comisiei de anchetă privind modul în care a fost achiziţionat terenul din Călăraşi de către Ioana Băsescu nu i-a aparţinut, dar a spus că nu-şi doreşte ca o comisie parlamentară să fie blocată pentru că a supărat pe cineva.
Romania TV
13 nov. 2013, 19:13
Ponta îi răspunde lui Băsescu: Guvernul nu iniţiază comisii de anchetă. Nu le oprim că se supără Băsescu

Invitat să comenteze afirmaţiile preşedintelui României legate de implicarea sa în constituirea comisiei, Victor Ponta a răspuns: „În nici un fel”. În schimb, Ponta a spus că ideea a aparţinut unor parlamentari USL.

„Vreau să asigur că eu personal mă ocup de Guvern. Am fost informat de către colegii parlamentari că doresc să se folosească de dreptul constituţional de a face o comisie de anchetă. Pe cine supără această comisie de anchetă nu intră în atribuţiile mele. Guvernul nu iniţiază comisii de anchetă şi nici nu-mi doresc să fie oprite comisii de anchetă pentru că supără pe cineva”, a spus Ponta.

Totodată, premierul şi-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că preşedintele a sunat un procuror, invocând deja precedentul creat de convorbirea dintre Traian Băsescu şi procurorul general legată de revocarea lui Lucian Papici.

„L-am întrebat pe ministrul Justiţiei, şi probabil domnia sa va întreba în ce calitate sună preşedintele procurorii. Ministrul nu a ştiut să-mi spună, probabil că va întreba CSM-ul carere este natura relaţiilor legale şi constituţionale prin care preşedintele… L-a mai sunat pe procurorul general şi i-a cerut să îl ţină pe Papici în funcţie. Totuşi care sunt relaţiile instituţionale care dau această posibilitate preşedintelui ?”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta încearcă să o implice pe fiica sa într-o dispută politică, fapt ce arată că şeful Guvernului este „un om degradat moral”, „de teapa lui Roşca Stănescu”. Băsescu a precizat că l-a sunat pe procurorul Lucian Papici pentru a-şi cere scuze că a fost târât într-o dispută politică. Preşedintele l-a invitat pe premier să facă reclamaţie la Parchet dacă are dubii asupra corectitudinii cumpărării terenului agricol de către Ioana Băsescu, deoarece nu este normală înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru o persoană privată.

Preşedintele României a susţinut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns acuzaţiilor legate de modul în care fiica sa, Ioana, a cumpărat teren agricol în judeţul Călăraşi şi de posibila implicare a procurorului Lucian Papici în această chestiune.

Traian Băsescu a afirmat că anunţul făcut de Victor Ponta legat de înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte achiziţia terenului agricol arată faptul că prim-ministrul încearcă să ascundă dificultăţile Guvernului şi protestele din stradă printr-o nouă minciună.

„El e doctor plagiator şi rămâne un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună. Când are în stradă studenţi, profesori, probleme cu bugetul şi la o zi după ce proiectul Roşia Montană a fost respins, el încearcă să acopere prin minciună realităţile vieţii de zi cu zi”, a acuzat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu există nicio legătură între ancheta DNA şi achiziţia terenului din Călăraşi făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu. În plus, preşedintele a negat că procurorul Lucian Papici s-a ocupat personal de acest caz.

„Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, dar nu el personal, pentru că el era procuror şef, după o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri a Ioanei Băsescu şi ancheta procurorului Papici (…) Nu are nici o legătură activitatea DNA din Călăraşi cu achiziţia de terenuri. Plagiatorul nu se opreşte la minciună, deşi ştia că este o anchetă în derulare şi chiar plagiatorul, ca prim-ministru, a primit o petiţie de la reclamant”, a spus şeful statului.

Băsescu a precizat că nu l-a cunoscut personal pe procurorul Papici, dar că l-a sunat după ce a fost făcut anunţul legat de înfiinţarea comisiei de anchetă.

„Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Doar azi l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal”, a spus preşedintele.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Românii trebuie să facă din nou ITP-ul. Se suspendă automat. Legea îi obligă
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Sancțiuni aspre pentru stăpânii de animale. Mulți au crezut că este o glumă
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Anunț BNR pentru cei cu bani la bancă. Ce se întâmplă cu cardurile. Valabil pentru toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Mihaela Valentina Cambei obține argintul la haltere, Jocurile Olimpice 2024
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!