Victor Ponta, afectat de criza de pe aeroporturi. Într-un mesaj postat, fostul premier a anunțat că va da în judecată compania aeriană: „Cred că puțini își permit sau au energie să plăteasca alte bilete, să dea în judecată și să facă publică situația. Așa că injură și îndură! Uite că o fac eu – să văd ce se întampla!”, a scris Victor Ponta pe contul său de pe o rețea de socializare.
„Cred ca si in Romania trebuie sa vina momentul in care sa fie sanctionate nesimtirea, bataia de joc la adresa oamenilor si incompetenta! Cu bani cat mai multi – ca sa simta , ca altfel nu le pasa ! Desi mii de romani o patesc aproape in fiecare zi – nimeni nu ii asculta si nu ii baga in seama ! La ce ma refer : in aceasta dimineata, la ora 4, am trezit fetele sa plecam in vacanta pe care am platit-o si la care viseaza de 6 luni . Stiam ca au mereu probleme – asa ca am verificat aseara tarziu si cursa Wizz de Londra aparea ca plecand la ora 6.30 conform programului . Cand am ajuns la aeroport am constatat, alaturi de alti 200 de romani, ca a fost anulata cursa – pur si simplu. Unii oameni merg la lucru – altii in vacanta – pe Wizz ii doare in cot ! Sa ne descurcam . Noi avem la ora 6 dupamiaza plecarea de la Londra intr-o excursie de 7 zile – si nimeni nu ne asteapta sau ne da banii inapoi pentru ca Wizz a anulat cursa . Deci nu se pune problema ca mergem maine sau in alta zi. Bietii angajati Wizz nu au nicio vina – si nicio solutie ( imi pare sincer rau si stiu ca echipajele Wizz sunt oameni extrem de buni si seriosi – fiind obligati sa suporte furia oamenilor pt ceva ce nu decid ei )! In disperare de cauza am reusit sa gasim 4 bilete la British airways ( cu 500 de euro un bilet) si sper sa ajungem la timp. Bineinteles ca saptamana viitoare ii voi da in judecata – voi cheltui tot eu bani cu avocati si procese – si voi astepta ca judecatorii romani sa imi dea dreptate si sa recuperez banii ( ca nervii si supararea nu)! Scriu acest mesaj pentru ca sunt revoltat – si pentru ca mii de romani patesc la fel si nu au ce sa faca ! Evident ca nimeni din Statul Roman nu se gandeste sa faca ceva in fata unui fenomen ! Patronii Wizz Air incaseaza milioane de euro de la cetatenii romani – dar nimeni nu ii apara pe romani de aceste necazuri care au devenit o regula ( cand propune cineva sa fie taxati suplimentar imediat ii apara cate un “liberal” ) ! Cred ca putini isi permit sau au energie sa plateasca alte bilete , sa dea in judecata si sa faca publica situatia . Asa ca injura si indura ! Uite ca o fac eu – sa vad ce se intampla!”, a fost mesajul complet al lui Victor Ponta.
Până ieri 56 de zboruri fuseseră anulate în doar 7 zile și aproape o mie au înregistrat întârzieri mai mari de 30 de minute. Compania Wizz Air care a anulat zborul fostului premier este în topul curselor anulate.
Record de curse întârziate și anulate în ultima săptămână pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. 56 de zboruri au fost anulate. 957 de zboruri, aterizări și decolări, au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute.
Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotația aeronavei sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa echipajului (piloți sau însoțitori de bord), sau defecțiuni ale aeronavei. Cele mai multe intărzieri s-au înregistrat la Wizzair: 264 de zboruri. Urmeaza in top Tarom, Ryanair și Blue Air. In ultimele 7 zile 56 de zboruri au fost anulate, in topul companiilor care au lăsat clienții fără curse sunt Wizzair, Ryanair si Tarom.
Zboruri anulate. Cum obţii compensaţii de 600 de euro, paşii care trebuie urmaţi
În ultima săptămâna, Wizz Air a anulat 50 de curse de la Cluj si 26 de la Iasi. pe langa cele 56 de la bucuresti de pana ieri. DIRECTORUL ANPC spune că sunt 73.000 de turiști români păgubiţi anul asta, care au de recuperat peste 10 milioane de euro.
Aeroportul Henri Coandă, 30 iunie – 6 iulie
957 de zboruri- întârzieri de peste 30 de minute
56 de curse anulate: 30 de decolări și 26 de aterizări
sursa: CNAB
Intensificarea bruscă a traficului de pasageri în Europa, lipsa personalului din aeroporturi, din companiile aeriene și de handling și întârzierea livrării unor aeronave a dus la zeci de curse anulate sau întârziate atât pe aeroporturile din țară, cât și din alte țări, a explicat, la PROFIT NEWS TV, David Ciceo, Directorul Aeroportului Internațional Cluj și președintele Asociației Aeroporturilor din România.
„Avem o creștere destul de bruscă a traficului în Europa și în lume față de previziunile inițiale. Sunt întârzieri din cauză că atât aeroporturile, cât și companiile aeriene și de handling au disponibilizat foarte mult personal pe fondul reducerii drastice a traficului în timpul pandemiei. În acest moment nu există suficienți angajați, iar ca urmare există întârzieri, care se transmit. Există întârzieri importante și din cauza traficului aerian. În foarte multe țări există întârzieri din cauza aglomerației și intensității traficului aerian și mai există și întârzierii livrării unor aeronave. Sunt companii aeriene care nu au aeronave suficiente, s-au bazat pe faptul că vor primi aeronave noi, au vândut bilete și au trebuit să anuleze anumite rute pentru că le-au primit. Lipsa aeronavelor pune o și mai mare presiune, pentru că orice aeronavă care se defectează creează o problemă care se transmite”, spune Ciceo.