Victor Ponta: Nu demisionez dacă se rupe USL şi Băsescu rămâne preşedinte

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu intenţionează să demisioneze din funcţie dacă Traian Băsescu va rămâne preşedinte, apreciind că un asemenea gest ar echivala cu o resuscitare politică a şefului statului, despre care spune că este un "personaj politic mort".
Filip Stan
23 feb. 2014, 18:47
Victor Ponta: Nu demisionez dacă se rupe USL şi Băsescu rămâne preşedinte

„Voi demisiona doar dacă şi Băsescu îşi dă demisia”, a spus Victor Ponta, la Antena 3. „Nu vreau să-i dau lui Băsescu arma numirii unui alt premier”, a mai precizat premierul.

Întrebat dacă este de părere că pactul de coabitare semnat cu preşedintele sau numirea unor procurori şefi agreaţi de şeful statului l-au resuscitat pe Traian Băsescu, Victor Ponta a spus: „Nu. Traian Băsescu este şi acum un eprsonaj politic mort. Singura şansă de a-l resuscita este de a-i pune din nou un lucru important ca numirea unui nou prim ministru”.

Victor Ponta a apreciat că a făcut bine semnând un pact de coabitare cu Traian Băsescu, în condiţiile în care ţara se afla într-un blocaj.

„Politic, am făcut bine, pentru că atunci Traian Băsescu bloca numirea noului guvern, iar noi nu aveam altă variantă decât să-l suspendăm din nou, să mergem iar la referendum şi România pierdea jumătate din anul 2013. Dar am făcut bine şi am fost de acord să iau eu toate criticile pentru că eu nu candidam şi am vrut să-l protejez într-un fel pe domnul Antonescu”, a subliniat Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Pro TV, că ar fi corect ca premierul Victor Ponta să demisioneze în cazul în care USL se va rupe astfel încât să se organizeze alegeri anticipate. Pe de altă parte, liberalul reunoaşte că această variantă este puţin probabilă din motive care nu ţin doar de primul-ministru.

Crin Antonescu a argumentat că prezenţa lui Victor Ponta în fruntea unui guvern cu o majoritate improvizată ar fi ilegitimă întrucât postul de premier l-a obţinut în cu totul alte condiţii.

„Victor Ponta este acum prim-ministru pentru că l-a susţinut o coaliţie, anume USL, iar voturile oamenilor nu le-a luat mergând de mână cu oamenii care au candidat la Dan Diaconescu şi apoi au trecut la Gabriel Oprea”, a spus Antonescu.

În consecinţă, preşedintele PSD ar trebui să ceară un nou mandat ca prim-ministru, apreciază Antonescu. „Dacă acest guvern nu merge înainte, domnul Ponta trebuie să demisioneze şi să solicite un nou mandat. Ca să nu mai vorbim de alegeri anticipate, care ar fi cele mai corecte, dar nu potrivite în contextul actual (…) Mă gândesc că Victor Ponta, care a vorbit atât despre democraţie, de abuzurile lui Traian Băsescu, să facă singur gestul demisiei”, a declarat Antonescu.

Totuşi Antonescu a spus că această variantă, a unor alegeri parlamentare înainte de termen, este puţin probabilă.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul spectaculos din România care a fost reabilitat recent. Trece prin inima munților
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cel puţin şase persoane ucise într-un raid aerian asupra unei clădiri rezidenţiale din sudul Libanului
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...