Victor Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie de la PSD VIDEO

Victor Ponta a declarat la România TV că nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie tot de la PSD. Premierul a subliniat însă faptul că acesta va trebui să fie pro-european, pro-atlantist şi susţinut de întreaga coaliţie de guvernare.
Iulian Tudor
25 aug. 2014, 19:17
Victor Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie de la PSD VIDEO

Victor Ponta a precizat că viitorul premier trebuie să fie o persoană cu care să poată lucra. Totodată, Ponta a menţionat că decizia desemnării viitorului premier nu o va lua singur.

„Important e să fie un premier care să continue programul actual, trebuie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci şi a PC, al UNPR, al PLR – dacă intră la guvernare, al UDMR”, a spus Ponta, la România TV.

Ponta: Ne vom mobiliza şi vom vota AMNISTIA FISCALĂ săptămâna viitoare VIDEO

Primul-ministru a precizat că a avut o discuţie în acest sens cu social-democraţii atât la CExN de la Orăştie, cât şi la reuniunea informală de la Tulcea.

„Există această înţelegere a fapt că în eventualitatea în care vom câştiga funcţia de preşedinte, premierul nu e obligatoriu să fie tot de la PSD”, a punctat Ponta.

„E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez”, a spus Victor Ponta.

Premierul a declarat că ar fi bine ca reprezentanţi ai PLR să fie în noul guvern de după alegerile prezidenţiale.

„Din punctul meu de vedere, guvernul care se va forma oricum în decembrie trebuie şi ar fi foarte bine ca cel puţin până în 2016 să continue programul USL cu cât mai mulţi dintre oamenii care au făcut Uniunea Social Liberală. Eu cred că în decembrie, în noul guvern, reprezentanţi ai partidului domnului Tăriceanu, ar fi foarte bine să fie acolo”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se gândeşte la o împrospătare a guvernului până la alegerile prezidenţiale, premierul a răspuns că în acest moment „e târziu”.

„De ce e târziu? Mai avem luna septembrie, practic, după care în octombrie toată lumea este în campanie electorală. Avantajul stabilirii datei de 16 noiembrie ca al doilea tur al alegerilor prezidenţiale este acela că după 16 noiembrie ai o lună şi jumătate până la anul nou în care noul guvern sau noua majoritate, în care intră şi partidul domnului Tăriceanu, să vină să construiască bugetul pentru 2015-2016, să vină inclusiv cu o nouă formulă a guvernului”, a explicat premierul.

Ponta: Voi participa la dezbateri în turul întăi, dar nu cu toţi candidaţii deodată

Ponta a precizat că va prefera să demisioneze din funcţia de şef al statului, dacă va fi pus în postura de a-l numi pe Traian Băsescu premier, adăugând că un astfel de model de prim-ministru ar fi un „coşmar” pentru ţară.

„Domnul Băsescu nu ajunge (premier – n.r.) pentru că ar trebui să-l desemnez eu. Dacă va avea 50 la sută plus 1 voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc pe Traian Băsescu. (…) Am fost până acum în funcţii din care am încercat să fac cât mai multe lucruri bune, dar eu nu cred că trebuie să rămân toată viaţa într-o funcţie. Rămâi într-o funcţie atât timp cât poţi să faci ceea ce crezi. Eu cred că un prim-ministru cu mentalitatea şi cu gândirea domnului Băsescu este un coşmar, o catastrofă pentru România şi nu voi semna niciodată cu mâna mea aşa ceva”, a spus premierul întrebat dacă în cazul în care ar ajunge preşedinte ar colabora inclusiv cu Traian Băsescu în postura de premier.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Afacerea care a înflorit pe timp de secetă într-o localitate din România. Planta care aduce zeci de mii de euro profit
Capital.ro
Se dă lege pentru cei cu telefoane mobile. Obligație în 5 minute. Sunt amenzi mari
Playtech.ro
Dumnezeule cum arată fosta soție a lui Florin Piersic ACUM. E de o frumusețe RARĂ
DailyBusiness
Au crescut PENSIILE! Cât primește un român, din septembrie 2024, după aproape 30 de ani de muncă
Adevarul
Pățania unui turist român pus să plătească sute de euro pentru curățenie la o rezervare în Turcia, deși a refuzat cazarea
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Statele Unite își consolidează prezența militară în Orientul Mijlociu
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...