Victor Ponta: Nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI, şi cei răi VIDEO

Ministrul liberal al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, este cel care conduce discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale pe tema bugetului pe anul 2014, a declarat luni premierul Victor Ponta, argumentând că nu mai doreşte ca Guvernul să fie împărţit "între cei buni, care nu vor cu FMI şi cei răi", informează Agerpres.
Romania TV
04 nov. 2013, 11:37
Victor Ponta: Nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI, şi cei răi VIDEO

Victor Ponta i-a informat pe reprezentanţii Biroului Permanent Naţional al PSD în legătură cu discuţiile despre buget.

„Domnul vicepremier Chiţoiu este cel care a condus negocierile în aceste zile, nu ştiu dacă au fost secrete sau nu, habar n-am, nu mai ştii ce-i adevărat sau nu prin presă, era important dacă merg telefoanele sau nu, nu ce se discută. Pentru mine a fost important ce s-a discutat, important este că se continuă şi astăzi discuţiile, după care dl Chiţoiu trebuie să informeze conducerea Partidului National Liberal, aşa cum vă informez şi eu acum. Şi diseară să luăm câteva decizii legate de buget şi legate evident de modul în care pregătim anul viitor din punct de vedere fiscal, ca priorităţi, unde vrem să dăm mai mulţi bani, unde putem să dăm, unde nu putem”, a afirmat premierul Ponta.

Potrivit acestuia, este normal ca ministrul de Finanţe, vicepremier, să conducă aceste discuţii.

„Este normal ca ministrul de Finanţe, vicepremier, să conducă aceste discuţii, pentru că nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI-ul şi vor să dea bani la toată lumea şi cei răi, care nu vor să dea bani. Aşa că dl Chiţoiu dacă poate dă bani, dacă nu poate nu dă bani, dar povestea asta cu Opoziţia de la putere, recunosc, cred că poate trecem de data asta, deşi e uşor să vorbeşti la televizor, după care să zici să dăm bani. Avem un ministru de Finanţe liberal, am încredere totală în el şi sunt convins că va prezenta şi colegilor săi de partid şi nouă cea mai bună variantă posibilă pentru bugetul pe 2014”, a mai spus preşedintele PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vicepremierul Daniel Chiţoiu beneficiază de sprijinul PSD şi că, dacă va avea şi sprijinul necesar din partea PNL, atunci negocierile cu FMI vor putea fi închise. Ponta a precizat că el, ca premier, a considerat că este bine ca negocierile cu FMI să fie conduse de vicepremierul Chiţoiu, care este liberalul care deţine cea mai înaltă funcţie în Guvern.

Potrivit lui Ponta, Chiţoiu a condus foarte bine negocierile şi l-a ţinut la curent cu desfăşurarea acestora.

„Am avut azi de dimineaţă o discuţie de informare privind rezultatele negocierilor din week-end. L-am rugat pe domnul Chiţoiu să discute cu preşedintele Crin Antonescu şi să-i prezinte rezultatele, astfel încât la ora 17.00 să ştim ce decidem. Dacă există şi acordul PNL, putem la ora 17.00 să anunţăm finalul negocierilor”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că luni, la ora 17.00. va avea întâlnirea oficială pe final de vizită cu reprezentanţii FMI şi că Daniel Chiţoiu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, în vederea acestei întrevederi.

„De schimbat datele nu se mai pot schimba. Poate exista sprijin politic pentru încheierea negocierilor sau respingerea negocierilor. A treia variantă nu există”, a spus Ponta.

El a menţionat că este vorba despre o decizie politică a PNL în ceea ce priveşte susţinerea proiectului de buget şi închiderea negocierilor cu FMI, în condiţiile în care decizia PSD în acest sens este una clară.

„E o decizie a PNL. E normal să o discute PNL. Părerea PSD e foarte clară. Eu am dorit un singur lucru, să fie foarte clar dacă Guvernul susţine acest proiect, că mi s-a mai întâmplat o dată să adoptăm în Guvern un proiect şi să după aia să aflu că nu-l mai susţine. Nu vreau să mi se mai întâmple a doua oară”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că „nu este un lucru bun” că România este sub acord cu FMI, el catalogând această situaţie drept una „nefericită şi temporară” şi un „handicap” întrucât ţara noastră nu poate avea cu adevărat o politică economică

„Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. (…) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie”, a declarat Crin Antonescu, duminică, la Sinaia, la dezbaterea „România pentru mediul de afaceri” organizată de PNL şi la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri şi tineri liberali.

Antonescu a spus că acordul cu FMI „înseamnă că România nu poate avea cu adevărat o politică economică”.

El a criticat, de asemenea, modul în care politicienii români abordează subiectul legat de acordul României şi Fondul Monetar Internaţional, spunând că este „o greşeală de abordare”, în condiţiile în care la nivelul factorilor de decizie din România nu se discută „realist şi serios” despre FMI şi despre relaţia pe care ţara noastră o are cu instituţia financiară internaţională.

Antonescu a mai spus că politicienii români „se răfuiesc şi se judecă” între ei în legătură cu modul în care România respectă acest acord şi că această „abordare greşită” nu va duce departe ţara.

„Nu putem în felul acesta să vorbim foarte serios despre dezvoltarea economiei româneşti”, a afirmat preşedintele PNL.

La finalul discursului, el a refuzat să facă orice altă declaraţie privind concluziile discuţiilor recente dintre autorităţile române şi reprezentanţii FMI, spunând că tot ce a avut de spus a spus la dezbatere.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul din România pe care să nu circuli. Mulți au rămas blocați cu mașina pe el, în zonă muntoasă
Capital.ro
2.000 lei plătiți de stat. Decizie pentru femeile din România. Se ridică la Primărie în 90 zile
Playtech.ro
ȘOC! Cine ar fi comis tripla crimă din București. Polițiștii au fost ULUIȚI. Detalii halucinante
DailyBusiness
SCAD RATELE! Acești români vor plăti mai puțin la bancă
Adevarul
Viața în „orașul fantomă” din mijlocul Dunării. Porțile de Fier 2, mega-șantierul din ultimii ani ai regimului Ceaușescu VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Ceaușescu nu s-ar fi gândit la așa ceva. Ce li se pregătește elevilor. Este incredibil!
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Mai rar așa ceva! Acest turist venit la plajă a fost amendat pentru că a mers pe faleză fără tricou. Câți bani a trebuit să plătească
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Un segment din Valea Oltului se redeschide miercuri seară! De asemenea, lucrările pe Autostrada Moldovei au evoluat considerabil
Capital.ro
Statul NU mai plătește BANII. Ordin final și irevocabil la Guvern: Nu mai accept!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Putin cere guvernului urgent să gestioneze situația din regiunea Kursk după incursiunile ucrainene
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!