Victor Ponta: Nu mărim nicio taxă în 2015

Premierul Victor Ponta a declarat marți că anul viitor nu va fi mărită nicio taxă și că măsurile deja adoptate vor fi aplicate.
Romania TV
02 dec. 2014, 13:13
Victor Ponta: Nu mărim nicio taxă în 2015

 

„Nu mărim nicio taxă în 2015 și tot ceea ce s-a adoptat până acum se poate face. Restul, să mai și scădem și alte taxe, dați-ne voie să mai și putem să facem lucrul acesta. Important este că nu se mărește absolut nicio taxă pentru 2015”, a spus Ponta, înainte de întâlnirea de la Parlament cu grupul minorităților naționale, potrivit Agerpres.

Premierul a afirmat că nu a discutat cu FMI despre posibilele reduceri de taxe, motivând că este vorba de o săptămână de discuții cu reprezentanții Fondului, iar misiunea este una tehnică. De asemenea, premierul a precizat că următoarea misiune a FMI va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

„Ne-am luat niște angajamente de a nu mări absolut nicio taxă și impozit, de a păstra cota unică și de a acoperi reducerea CAS și celelalte măsuri în vigoare și, înainte de a vorbi de alte reduceri de taxe, important este să le menținem pe acestea, mai ales că este foarte important să fim coerenți — s-au terminat alegerile — în ceea ce ne dorim cu toții”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a ținut să sublinieze că reducerea CAS nu este o „pomană electorală”, ci este o măsură care a fost votată de două ori de toate forțele politice.

„Nu poți să zici astăzi că reducerea CAS este o pomană electorală sau că scutirea de impozit reinvestit este o pomană electorală. Este o măsură economică nu prea de stânga, ci mai degrabă de dreapta și cred că este foarte important să dăm dovadă de seriozitate și predictibilitate”, a precizat el, adăugând că nici indexarea pensiilor nu este o „pomană electorală”.

Întrebat dacă susține proiectele UNPR privind impozitarea marilor averi și reducerea vârstei de vot el a răspuns: „Azi când vorbim putem să nu mărim nicio taxă și niciun impozit pentru 2015 și să aplicăm ce este adoptat. Alte măsuri de politică fiscal—
bugetară le discutăm în coaliția de guvernare, apoi cu partenerii noștri europeni. Eu sunt prim-ministru, nu pot să-mi dau cu părerea, să fac analize”.

El a apreciat că discuția de marți cu reprezentanții FMI a fost una bună.

„Au constatat nu doar că avem creștere economică, dar că după 11 luni avem un deficit de 0,2% din PIB și prin rectificarea de mâine o să plătim în avans multe din lucrurile pe care trebuia să le plătim anul viitor, și anume, în primul rând, titlurile executorii pentru profesori, pentru magistrați, pentru cei care aveau hotărâri judecătorești definitive și irevocabile; în al doilea rând, plătim toate arieratele și ale Guvernului central, și ale guvernelor locale, mai plătim din ceea ce trebuia pe restituire anul viitor. Practic, cam 2,5 miliarde — 3 miliarde de lei pe care ar fi trebuit să-i plătim anul viitor îi plătim anul acesta, pentru că ne-am gospodărit bine și pentru că avem încasări mai bune și cheltuieli mai mici”, a completat premierul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!