Victor Ponta, printre protestatarii din Piaţa Victoriei: „De marţi avem dialog” VIDEO

Pensionarii militari au ieşit marţi, de 1 Mai, în stradă. Cadrele militare disponibilizate au protestat în Piaţa Victoriei. Circulaţia a fost restricţionată în zonă de către poliţişti. La miting şi-a făcut apariţia şi Victor Ponta care a zăbovit timp de câteva minute printre protestatari.
Romania TV
01 mai 2012, 07:35
Victor Ponta, printre protestatarii din Piaţa Victoriei:

UPDATE, ora 13.00 Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente. Printre manifestaţi a fost prezentă şi Briana Caragea. Unii dintre protestatarii au plecat spre Bulevardul Kiseleff, iar alţii, aproximativ o sută, s-au grupat şi au plecat spre Piaţa Universităţii, prin Piaţa Romană, scandând „Jos Băsescu”, „Ieşi afară, javră ordinară” şi „Victoria finală, Băsescu afară”.

Pentru unii prilej de sărbătoare, pentru alţii o zi numai bună pentru a-şi striga nemulţumirile în faţa Guvernului. Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că măsurile luate de guvernanţi i-au transformat în „asistaţi social”. Oamenii au venit pentru a cere, în principal, alegeri anticipate şi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. 

În jurul orei 12.00, în Piaţa Victoriei a venit şi Victor Ponta. El a încercat să vorbească cu protestatarii care strigau în cor: „Jos Băsescu”.

 

„Acum nu pot să vă spun. De marţi avem dialog, până marţi nu am nicio funcţie”, le-a spus Victor Ponta protestatarilor care îşi exprimau nemulţumirile.

Mitingul din Piaţa Victoriei a fost organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Consiliul Naţional al Societăţii Civile.

Oamenii strigă „Jos Băsescu” şi spun că îi aşteaptă la protest pe toţi cei nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi în cazul bugetarilor, a pensionarilor, revoluţionarilor, elevilor, studenţilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

Protestatarii spun că guvernanţii le-au luat oamenilor statutul şi i-au transformat în asistaţi social.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de schimbările din sistemul de sănătate, din învăţământ, din domeniul legislaţiei muncii şi legislaţiei pensiilor.

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru, a spus că vor fi trimise punctele de vedere ale Programului „Platformei Civice” atât la Guvern, cât şi la Preşedinţie, Parlament şi TVR.

Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine în zona de desfăşurare a protestului, dar şi pe traseele care dus spre Piaţa Victoriei.

În zonă vor exista restricţii de circulaţie. Până la ora 14:30, se va restricţiona traficul pe bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei.

Totodată, circulaţia va fi restricţionată şi pe bretelele din centrul Pieţei Victoriei ce fac legătura între bulevardul Iancu de Hunedoara, str. Paris şi bd. Ion Mihalache.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...