În cadrul audierii, Victor Ponta a spus că, după anul 2014, se întâlnea aproape zilnic cu Tăriceanu, la locuinţa unuia dintre ei, însă niciodată în oraş.
De asemenea, Ponta a explicat că relaţia dintre Tăriceanu şi Tal Silberstein era una contractuală, deoarece „oamenii politici nu sunt prieteni cu consultanţii”.
„Pe Tal Silberstein l-am cunoscut în anul 2004, când acesta a lucrat alături de mine în campania electorală a lui Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte. Ne-am cunoscut la sediul de campanie al PSD (…) Ţin minte că, în anul 2014, după ce Tăriceanu a plecat din PNL şi dorea înfiinţarea unui nou partid politic, m-am reîntâlnit cu acesta şi cu Tal Silberstein. Am discutat cum putem să îl ajutăm pe Tăriceanu cu noul partid. Eu l-am ajutat politic pe Tăriceanu, iar Tal Silberstein i-a dat sfaturi despre ce ar trebui să facă pentru a avea succes cu noul partid. A fost singura întâlnire în această formulă de trei (…). Întâlnirea a avut loc acasă la Tăriceanu. Mă întâlneam des cu Tăriceanu, zilnic. De regulă, întâlnirile cu Tăriceanu aveau loc la el sau la mine acasă. Nu ieşeam niciodată în oraş, pentru că el era deja preşedintele Senatului şi eu eram prim-ministru (…). Relaţia dintre Tăriceanu şi Tal Silberstein era una contractuală. Oamenii politici nu sunt prieteni cu consultanţii (…). Tal Silberstein avea numărul meu de telefon şi îmi mai dădea mesaje că vine în România şi dacă ne putem întâlni. De obicei, nu ne întâlneam„, a spus Victor Ponta.
Pe de altă parte, Ponta a precizat că a avut o relaţie conflictuală şi de „inamiciţie” cu jurnalistul Dan Andronic.
Înainte de audierea lui Ponta, judecătorii au admis o cerere depusă de avocatul lui Tăriceanu privind copierea audio a interceptărilor de la dosar.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 21 martie, când va fi reaudiat fostul parlamentar Şerban Mihăilescu.
Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.
Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.
Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.
Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.