Ponta: Relu Fenechiu are două obiective, după care tragem linie

Premierul Victor Ponta a declarat joi că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, are două obiective de îndeplinit, privatizarea CFR Marfă şi deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport, după care "se va trage linie''.
Iulian Tudor
16 mai 2013, 09:44
Ponta: Relu Fenechiu are două obiective, după care tragem linie

„Obiectivul meu nu era să-l schimb pe domnul Fenechiu, obiectivul meu era să încerce şi procedura de privatizare a CFR Marfă şi să deblocheze Programul Operaţional Sectorial de Transport. Amândouă obiectivele sunt în derulare, când se termină tragem linie şi vedem dacă şi-a îndeplinit sau nu sarcinile”, a subliniat Victor Ponta, după ce s-a întâlnit cu noii şefi ai Parchetelor, potrivit Agerpres.

În opinia sa, nu se poate vorbi de un eşec al privatizării CFR Marfă, iar anularea licitaţiei nu este din vina Ministerului Transporturilor.

„Sper să nu fie până la capăt un eşec. Aseară s-a anulat o procedură şi s-a pornit alta. Anularea de aseară nu a fost din cauza ministerului, ci din cauza faptului că cele trei companii, fiecare dintre ele avea lipsă un document şi atunci aveam varianta să o anulăm de tot şi să o lăsăm baltă sau să reluăm procedura în aşa fel încât să dăm timpul necesar, cred că maxim o săptămână, în care practic să se completeze ofertele depuse. Toate cele trei companii sunt companii serioase, sunt companii puternice, nu sunt companii fantomă, însă, probabil şi din cauza termenelor foarte scurte pe care le-am pus, avem acest dead-line al board-ului FMI, probabil că n-au reuşit la timp să aducă absolut toate documentele”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti de ce există o diferenţă de tratament între Relu Fenechiu, care are un dosar penal pe rol, şi Floarea Şerban, demisă din funcţia de secretar Ministerului Apărării la scurt timp după DNA a pus-o sub acuzare pentru modul în care a achiziţionat locuinţa de serviciu, Ponta a răspuns: „N-are nici o legătură una cu alta”.

„Domnul Fenechiu este cercetat, trimis în judecată într-o acuzaţie referitoare (…) cred că e în urmă cu vreo zece ani, e o faptă (…) deci n-are nici o legătură cu activitatea dânsului de ministru sau de om politic. Doi – eu cer un singur lucru, pentru că am avut alte situaţii, am avut cu Chiuariu, care a fost schimbat din funcţie şi achitat, am avut cu Păcuraru care a fost schimbat din funcţie şi achitat, am avut cu Atanasiu schimbat din funcţie şi achitat. Eu aştept şi sunt convins că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, foarte rapid, va da o decizie în primă instanţă. Decizia, dacă este de condamnare, domnul Fenechiu pleacă în aceeaşi zi, dacă decizia este de achitare, cu atât mai mult, înseamnă că a avut dreptate”, a adăugat Ponta. 

Miercuri, 15 mai, toate cele trei oferte depuse pentru privatizarea CFR Marfă au fost respinse de Comisia de privatizare din Ministerul Transporturilor, în urma verificării şi analizării documentaţiilor de participare depuse de potenţialii investitori la procedura de precalificare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă.

Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, ofertele depuse de către cele trei companii precalificate în cursa pentru privatizarea CFR Marfa au fost incomplete, însă procedura de privatizare va fi reluată şi termenul stabilit iniţial de anunţare a câştigătorului va fi respectat.

Companiile care au depus oferte pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ”CFR Marfă” sunt OmniTRAX Inc. (SUA), Grup Feroviar Român (GFR) şi Asocierea Transferoviar Grup – Donau-Finanz GMBH.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'