Victor Ponta, replică pentru Băsescu: Apelul său la demisie, RIDICOL şi TICĂLOS

Victor Ponta a catalogat drept "ridicol şi ticălos" apelul prin care Traian Băsescu i-a cerut să demisioneze din fruntea Guvernuui, după ce DNA l-a informat că este suspect în dosarul lui Dan Şova.
Ionela Marcu
07 iun. 2015, 09:49
Victor Ponta, replică pentru Băsescu: Apelul său la demisie, RIDICOL şi TICĂLOS

Victor Ponta s-a arătat iritat de faptul că Traian Băsescu i-a cerut demisia şi i-a atras atenţia fostului preşedinte că este inconsecvent în ceea ce priveşte părerea sa despre procurori, în funcţie de situaţia Elenei Udrea.

„Mai ridicol și mai ticălos decât apelul făcut de Traian Băsescu la demisia mea… un președinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcției de președinte, un fost președinte care când este anchetată Elena Udrea constată ce abuzuri comit procurorii și SRI-ul, dar, dacă sunt anchetat eu și Elena Udrea este acasă, îi iubește din nou pe procurori și pe cei de la SRI sau își trimit oameni în stradă ca să protesteze… Putem să trimitem și noi oameni în stradă, dar eu cred că o democrație nu se rezolvă în stradă, prin forță, o democrație funcționează prin mecanismele sale care sunt prevăzute în Constituție”, a afirmat Ponta.

Ponta cere mai puţină ipocrizie: Iohannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată

Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care îi cere premierului Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului.

Bună ziua Viorel,
Dacă vrei să nu faci mai mult rău decît ai făcut țării din 2012 și pînă acum, fă te rog un lucru simplu: PLEACĂ ACUM !
Fiecare minut pe care îl petreci în fruntea guvernului este un dezastru pentru credibilitatea Romaniei. Deci, încă o dată, PLEACĂ, PLEACĂ ACUM !
Iar dacă tu nu știi că țara este mai presus de interesele tale, vei învăța acest lucru, dar din păcate pe spinarea românilor. Ascultă te rog pe unul mai bătrîn ca tine, PLEACĂ ACUM !„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova”

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

„Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al DNA.

Klaus Iohannis: Solicit demisia premierului. Victor Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

Ca urmare a începerii urmăririi penale, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să demisioneze. În replică, Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care lasă de înţeles că nu demiosionează. 

„Am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită”, a scris Ponta.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Care sunt, de fapt, diferențele între diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Când trebuie să mergi la medic
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
„Profeția” fostul președinte Gerald Ford despre prima femeie în fruntea Americii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4 zile libere în august 2024
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Noi imagini și mărturii despre prăbușirea dronelor rusești lângă Plauru
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!