Victor Ponta: USL rămâne unit în bătălia cu Băsescu. Antonescu este candidatul USL la prezidenţiale

Victor Ponta a declarat că USL va rămâne unită în lupta pentru înlăturarea "regimului Traian Băsescu". După întâlnirea cu Crin Antonescu, Victor Ponta a spus că nu este nevoie de noi Congrese ale partidelor din USL pentru a reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale deoarece acestea s-au pronunţat deja.
Filip Stan
12 ian. 2014, 21:11
Victor Ponta: USL rămâne unit în bătălia cu Băsescu. Antonescu este candidatul USL la prezidenţiale

Victor Ponta s-a declarat satisfăcut de rezultatele discuţiei cu Crin Antonescu, precizând însă că deciziile oficiale urmează să fie luate în cadrul şedinţei de luni a conducerii USL.

„A fost necesar să spunem încă o dată cine-i duşmanul: PNL pentru PSD şi invers sau regimul Traian Băsescu? A fost o discuţie foarte bună în această seară şi deciziile pe care le vom lua mâine sunt foarte importante. Obiectivele USL rămân schimbarea regimului Traian Băsescu şi modernizarea sistemului politic (…) Am discutat că modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv fundamental”, a declarat Victor Ponta.

În ce priveşte chestiunea unei liste comune a USL la alegerile europarlamentare, Ponta a lăsat de înţeles că PSD şi PNL vor avea liste separate. „Am vorbit despre faptul că la alegerile europarlamentare vor fi două motoare, dar care vor trage în aceeaşi direcţie. Tot mesajul nostru şi tot efortul nostru va fi comun”, a spus prim-ministrul.

Ponta respins ideea convocării Congreselor partidelor USL pentru a reconfirma candidatura lui Crin Antonescu din partea Uniunii la alegerile prezidenţiale. „Nu-i nevoie să facem din nou congrese din moment ce am votat o dată. Crin Antonescu este candidatul nostru”, a spus liderul PSD.

Victor Ponta: Acciza la carburanţi, din aprile

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (…) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, a spus Ponta la A3. 

Anul trecut, preşedintele Traian Băsescu a anunţat în câteva rânduri că nu va promulga Legea bugetului de stat dacă acciza la carburant va fi majorată, premierul Victor Ponta precizând însă că negociază cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.

Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, majorarea accizei şi la benzină, nu doar la motorină, iar şeful statului a precizat că în aceste condiţii poate promulga bugetul pe acest an.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!