Victor Ponta: Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat. Se va prezenta în faţa Justiţiei VIDEO

Victor Ponta a declarat, luni, că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat, după prezentarea demisiei acestuia în plenul Camerei Deputaţilor, astfel încât "dosarul nu mai poate fi împiedicat".
Ionela Marcu
27 oct. 2014, 13:51
Victor Ponta: Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat. Se va prezenta în faţa Justiţiei VIDEO

Victor Ponta a fost prezent, luni, la prezentarea în plenul Camerei Deputaţilor a demisiei lui Viorel Hrebenciuc din Parlament, spunând că a vrut să dea un semnal colegilor săi şi să oprească „propaganda băsisto-iohanniste”.

Liderul PSD a precizat că plenul a luat act de demisia lui Hrebenciuc şi „nu se mai pune problema să fie impiedicat în vreun fel dosarul”.

„Colegii mei oricum veneau. Am vrut să opresc puţin propaganda aceasta şi am vrut să fiu aici ca să marchez încă odată faptul că, pe de o parte, noi am fost prezenţi şi, după cum aţi văzut, s-a luat act de demisia domnului Hrebenciuc, deci nu se mai pune problema să fie împiedicat în vreun fel dosarul. În schimb, exact când noi stăm aici, domnii de la ACL, domnii lui Blaga şi Iohannis, care tot vorbesc de statul de drept, se luptă să-l salveze pe deputatul Stoica, cel care este declarat incompatibil printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi, se luptă să-i salveze mandatul, probabil dând un semnal şi pentru domnul Iohannis şi pentru alţi declaraţi incompatibili că vor fi protejaţi până la sfârşit.

Or, noi n-am făcut decât să asigurăm cvorumul şi, mai departe, dacă dânşii vor, să-şi salveze colegul incompatibil, cum se întâmplă şi la Senat cu un alt senator (Akos Mora – n.r.) al domnilor Iohannis şi Blaga, care este tot declarat incompatibil prin decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii Supreme. Trag şi ei cât pot să-şi menţină incompatibilii în Parlament”, a explicat Ponta.

VIOREL HREBENCIUC a rămas fără imunitate. Plenul a luat act de DEMISIE. Social-democratul poate fi ARESTAT

Premierul a adăugat că liberalii ar putea să-i ceară inclusiv lui Tudor Chiuariu să demisioneze, acesta fiind condamnat definitiv.

„Din acest minut, domnul Hrebenciuc nu mai este deputat si nu mai există niciun fel de piedică în calea dosarului, dar, în acelaşi timp, noi asistăm la încercarea celor de la ACL, a domnilor Blaga şi Iohannis, de a-i apăra pe cei declaraţi definitiv şi irevocabil incompatibili. Cred că fac acest lucru nu din dragoste pentru domnul deputat Stoica (n.r. – Ştefan) sau pentru domnul senator Akos Mora, ci din teama că pe 18 noiembrie sau când se va judeca Înalta Curte cu siguranţă că şi domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum.

Şi atunci încearcă să blocheze în Parlament pierderea mandatului celor declaraţi incompatibili. E problema lor, până la urmă. Însă, în ceea ce ne priveşte, domnul Hrebenciuc nu mai este deputat şi se va prezenta în faţa justiţiei”, aa precizat Ponta.

Camera Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament. 

Prima reacţie a lui Viorel Hrebenciuc după arestarea fiului său, Andrei: Dosarul e o PORCĂRIE VIDEO

Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor, a anunţat, înaintea şedinţei de plen, că urmează să se ia act de demisia deputatului Viorel Hrebenciuc, iar în locul său în funcţia de vicepreşedinte al Camerei a fost propus Marian Neacşu, liderul grupului PSD.

‘Biroul permanent a decis ca pe ordinea de zi a plenului să fie vacantarea postului de deputat al lui Viorel Hrebenciuc şi să luăm act de demisia sa. Mai avem un vot pentru deputatul Diniţă Ion (n.r. – pentru încuviinţarea arestării preventive). Votul este secret, cu bile şi propunerea grupului PSD privind numirea în postul vacant de vicepreşedinte, după demisia lui Hrebenciuc, a lui Marian Neacşu. Demisia domnului Hrebenciuc va apărea în Monitorul Oficial şi din acel moment dânsul se va pune la dispoziţia Justiţiei, Camera nu mai face niciun fel de informare către DNA. Mai avem şi hotărârea privind vacantarea postului de deputat a lui Ştefan Bucur Stoica’, a spus Ciolacu după şedinţa Biroului Permanent.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat marţea trecută că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc îşi depune demisia din Parlament, dar rămâne membru al partidului. Hrebenciuc este cercetat în mai multe dosare.

Zgonea preciza că demisia lui Hrebenciuc va fi anunţată luni în plenul Camerei, urmând să se vacanteze locul de parlamentar.

VIOREL HREBENCIUC a demisionat din Parlament: Nu mă răzgândesc. Sunt foare tare psihic. Revin în 2016 VIDEO

Viorel Hrebenciuc rămâne fără imunitate, iar, după ce demisia lui va fi publicată în Monitorul Oficial, procurorii vor putea cere în instanţă arestarea sa preventivă. DNA ceruse încuviinţarea arestării preventive a lui Viorel Hrebenciuc, cercetat penal în mai multe dosare. 


Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!