Victor Ponta vrea modelul spaniol. Venit minim garantat pentru românii loviţi de criză

Liderul Pro România, Victor Ponta, va propune, în luna iunie, un proiect de lege privind stabilirea unui venit minim garantat pentru familiile vulnerabile, după modelul adoptat vineri de Spania.
Romania TV
31 mai 2020, 05:11
Victor Ponta vrea modelul spaniol. Venit minim garantat pentru românii loviţi de criză

Victor Ponta a vorbit la România TV despre candidatura la algerile locale. Acesta a susținut că în toate localitățiile vor exista candidați de la PRO România și este convins că vor fi localități în care vor câștiga. În ceea ce privește candidatura pentru București, partidul încă nu a hotărât dacă merge cu o alianță sau cu candidatul partidului. Ponta a insistat şi asupra crizei economice de după pandemie.

„Cred că în România, în acest moment, vor fi foarte mulți oameni care vor fi deja sub nivel minim de supraviețuire pentru că pensiile nu vor crește, au rămas fără salarii, prețurile vor crește, ceea ce se întâmplă cu ratele la bănci mi se pare o ticăloșie fără margini pentru că Parlamentul a dat o lege foarte bună pentru oameni, PNL a blocat-o la Curtea Constituțională și pe ordonanța Guvernului ați prezentat foarte bine ce se întâmplă … (n.r. Românii care și-au amânat ratele la bănci apar în evidența Biroului de Credit).”, a declarat Victor Ponta, felicitând inițiativa Spaniei, care a aprobat un ajutor pentru categoriile aflate în pragul sărăciei.

Ponta propune ca familiile în care veniturile lunare nu depășesc 200 euro pe membru de familie să fie ajutate de stat cu un supliment de 300 de euro.

„Am profitat de faptul că în Spania s-a adoptat deja legea privind Venitul Minim Vital, cu o lege destul de simplă. În Spania, cine câștigă mai puțin de 200 de euro pe cap de membru al familiei pe lună, pe toată durata, primește o diferență de 456 de euro.

În România, putem să zicem că prețurile – deși sunt ca în Spania, să fim cinstiți – sunt ceva mai jos și noi am calculat că 300 de euro este suficient pentru ca oamenii să treacă peste criză.”, a adăugat liderul ProRomânia.

„E foarte important să îi ajutăm pe cei care, din cauza crizei, nu mai au bani pentru a supraviețui.”, a reiterat Ponta.

Legat de acordul celorlalte partide cu privire la această inițiativă, Victor Ponta a declarat că toți sunt pentru, „în afară de PNL”. „Am vorbit cu PSD, USR și UDMR, și de principiu vor susține”, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, Victor Ponta.

El estimează că minim un milion de români nu vor avea din ce supraviețui, odată cu creșterea prețurilor. Venitul minim garantat aprobat, vineri, în Spania, de coaliția de la guvernare, este de 462 de euro, lunar, pentru un număr de 2, 3 milioane de spanioli.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Atenție! Apare un nou CNP
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!