Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Forțele armate ucrainene susţin că au recucerit oraşul Snihurivka aflat din sudul regiunii Nikolaev, care se află pe drumul principal spre orașul Herson.
Filip Stan
10 nov. 2022, 17:48
Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Armata ucraineană a recucerit Snihurivka, un oraș din sudul regiunii Nikolaev care se află pe drumul principal spre orașul Herson, ocupat de Rusia, în regiunea vecină Herson, relatează CNN.

Soldații ucraineni au publicat astăzi un videoclip de la Snihurivka, în care spun că așezarea a fost eliberată de forțele batalionului 131.

„Astăzi, 10 noiembrie, așezarea Snihurivka a fost eliberată de către batalionul 131 de cercetași separați. Glorie Ucrainei!”, spune un soldat.

Citiți și: Răsturnare de situaţie. Zelenski acceptă negocieri de pace şi cu Vladimir Putin 

Această victorie vine după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea forțelor rusești de pe malul vestic al râului Dnipro, în regiunea Herson.

De asemenea, generalul Serghei Surovikin a spus într-o întâlnire televizată că Hersonul nu mai poate fi aprovizionat.

Volodimir Zelenski este sceptic în ceea ce privește anunțul Rusiei, cu privire la retragerea trupelor din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru. Președintele Ucrainei, spune că ar fi de fapt o mișcare strategică și chiar o capcană.

Zelenski a declarat că „nu renunţă la nimic”, „luptă foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile” pentru a consolida poziţiile din sud.

„Ne mişcăm treptat, întărindu-ne poziţiile pas cu pas. Există multă bucurie în spaţiul media astăzi şi este clar de ce. Dar emoţiile noastre trebuie să fie reţinute, întotdeauna în timpul războiului. Cu siguranţă nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operaţiunilor noastre, nici în sud, nici în est, nici oriunde altundeva. Când vom avea rezultatul nostru, toată lumea îl va vedea. Cea mai mare confruntare este acum în regiunea Doneţk, este foarte important, acolo se decid multe. Suntem fermi. Nu renunţăm la nimic”, a declarat Zelenski, care a anunțat victorii în Doneţk şi Lugansk.

Totodoată, președintele Zelenski, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facbook, unde spune că situația rămâne dificilă pe front, mai ales în regiunea Donețk, iar bătăliile feroce continuă.

„Nu renunțăm la nici un centimetru din pământul nostru. Le mulțumesc tuturor eroilor noștri care dețin funcții în Donbas. Cu grijă, cu atenție și în interesul eliberării întregului nostru teritoriu, ne consolidăm pozițiile, distrugem logistica rusă, distrugem în mod constant potențialul ocupanților de a menține ocupația din sudul țării noastre (…) Întoarcem treptat steagul ucrainean în toate orașele și comunitățile noastre. De asemenea, întărim în mod activ granița”, a spus Volodimir Zelenski.

There’s a decrease in the number of news from the front compared to early autumn. But it does not mean less intense fighting.

The situation’s hard on the entire front. Fierce positional battles continue, it’s especially hard in the Donetsk region. The occupiers are suffering huge losses, but their order is the same – reach the Donetsk region’s administrative border. We’re not giving up a single centimeter of our land. I thank all our heroes holding positions in Donbas.
Kherson – we clearly see the enemy’s plans and act accordingly. Carefully, thoughtfully and in the interests of liberating our entire territory, we’re reinforcing our positions, ruining Russian logistics, consistently ruining the occupiers’ potential to maintain the occupation of the south of our country.
East – we’re gradually returning the Ukrainian flag to all our cities and communities. We’re also actively reinforcing the border.

Glory to everyone who fights for our country!
Glory to our strong people!
Glory to Ukraine!

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, 8 November 2022

 

Citiți și: ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
El este românul care a salvat Europa. Războinicul despre care se vorbește cu onoare și mândrie chiar și astăzi
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
„Uite, am ucis-o. Tu urmezi”. Un bărbat și-a ucis soția în timp ce vorbea la telefon cu amantul ei. Ulterior a îngrămădit-o într-o valiză și a aruncat-o în râu
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Jens Stoltenberg: Ucraina ar putea deveni membră NATO în următorii zece ani
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!