Videanu, după alegeri: E o înfrângere pentru ARD. În politică, trebuie să știi să încasezi

După ce BEC a anunţat rezultatele finale provizorii ale alegerilor parlamentare 2012, preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a recunoscut pe pagina de Facebook că ARD a fost înfrântă de USL. "În politică trebuie să știi să încasezi. Important este să înțelegi de ce. Și mai ales să te refaci și să revii. Și PDL va reveni foarte repede", a scris Videanu pe Facebook.
Romania TV
11 dec. 2012, 17:10
Videanu, după alegeri: E o înfrângere pentru ARD. În politică, trebuie să știi să încasezi

Nu are rost să ne ascundem după degete. Este o înfrângere, cu atât mai greu de digerat cu cât USL nu a câștigat datorită vreunei realizări făcute în folosul României. În politică însă, trebuie să știi să încasezi. Important este să înțelegi de ce. Și mai ales să te refaci și să revii. Și PDL va reveni foarte repede. Scorul nostru este sub obiectivul fixat, dar arată un lucru important : avem un nucleu tare, peste 1,2 milioane români cred în noi. De la această bază, începe reconstrucția”, a scris Adriean Videanu.

Preşedintele PDL Bucureşti a identificat şi cauza înfrângerii.

„Am plătit greșeli individuale și colective – vom învăța cred eu, din ele -, dar mai ales am plătit pentru măsurile dure pe care le-am asumat în 2010 și care au avut ca scop stablizarea economică a României. Aceste măsuri au generat un vot emoțional. Și alte partide din Europa, care au luat astfel de măsuri, s-au confruntat cu aceleași efecte pe plan electoral”, mai spune liderul PDL.

Videanu lansează şi un avertisment pentru Uniunea Social Democrată. „USL nu are o poliță în alb, nu trebuie să se îmbete cu apă rece. Votul a fost emoțional și dacă își închipuie că pot face ce vor, că nimeni nu va spune nimic dacă fac abuzuri sau nu vor lua măsurile necesare pentru stabilizarea țării și relansarea economică, se înșeală. Vom fi o opoziție constructivă, dar totodată extrem de vigilentă la orice abateri de la democrație. Vom continua să ne batem împotriva oricăror tendințe totalitare și de subordonare a statului, a deviațiilor de la politica europeană și atlantică sau a încălcării drepturilor și libertăților individuale. Încrederea voastră este rostul pentru care vom continua să ne batem împotriva oricăror tendințe totalitare și de subordonare a statului, a deviațiilor de la politica europeană și atlantică sau a încălcării drepturilor și libertăților individuale”, scrie Videanu.

Dezastrul înregistrat de ARD la alegerile de duminică are repercusiuni asupra unor personaje importante ale PDL. Scorul de 16,5% din voturile electoratului le-a dat emoţii până şi liderilor democrat-liberali care au fost nevoiţi să aştepte două zile pentru a avea confirmarea faptului că au prins un loc în urma redistribuirii mandatelor.

În timp ce preşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele Cezar Preda, fostul secretar genaeral, Ioan Oltean şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu au obţinut noi mandate de parlamentari de pe locul al doilea, redistribuirea nu le-a purtat noroc mai multor personaje cheie din PDL.

După ce şi-a schimbat colegiul electoral în care fusese ales în urmă cu patru ani, Cristian Boureanu a pierdut fotoliul de deputat. Fostul vicepreşedinte al PDL plecase din Argeş pentru a-şi încerca norocul în Vaslui, acolo unde pentru a atrage simpatia alegătorilor a făcut până şi demonstraţii de împăturit sarmale. Inutil însă, rezultatul plasându-l pe Boureanu pe locul al doilea.

Sulfina Barbu este un alt membru de frunte al PDL care nu a avut noroc la acest scrutin. Şi liderul Noii Republici a rămas pe afară. 

VEZI ce alţi lideri ARD au pierdut alegerile parlamentare 2012

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul spectaculos din România care a fost reabilitat recent. Trece prin inima munților
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cel puţin şase persoane ucise într-un raid aerian asupra unei clădiri rezidenţiale din sudul Libanului
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...