VIDEO: Avion prăbuşit peste clădiri rezidenţiale în Rusia, sunt mulţi morţi şi răniţi

Un avion rusesc de luptă s-a prăbușit peste un bloc aflat în orașul Yeysk din Regiunea Krasnodar peste clădiri rezidențiale, potrivit rapoartelor preliminare.
Filip Stan
17 oct. 2022, 19:04
VIDEO: Avion prăbuşit peste clădiri rezidenţiale în Rusia, sunt mulţi morţi şi răniţi

UPDATE avion prăbuşit în Rusia. Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează Reuters şi AFP.

Tragedie în Rusia. Un avion militar s-a prăbușit peste un bloc de apartamente din Yeysk, în vestul Rusiei, potrivit bnonews.com. O parte a clădirii este cuprinsă de flăcări. Imagini video de la fața locului au fost postate pe rețelele de socializare de către locuitorii din zonă.

Rusia atacă dezlănţuit: Ucraina anunță că 600 de localităţi au rămas fără curent. Sirenele de război sună încontinuu

Potrivit canalului Telegram Mash, avionul ar fi căzut într-o curte de pe strada Western din Eisk. Două echipaje de ambulanță lucrează la fața locului. Deocamdată nu se pot apropia de bloc – fumul este prea puternic.

De asemenea, se pare că pilotul avionului prăbuşi a reușit să se ejecteze. 15 apartamente au fost avariate în urma incendiului, care a fost încadrat la gradul patru de dificultate. Până în prezent nu au fost raportate decese sau răniți.

Rusia va trimite în Belarus, la graniţa acestei ţări cu Ucraina, circa 170 de tancuri, 200 de vehicule blindate şi 100 de piese de artilerie şi mortiere, în cadrul grupării militare ruso-belaruse ce cuprinde efective de circa 9.000 de soldaţi, a anunţat luni Ministerul belarus al Apărării, citat de agenţia EFE.

Primele trenuri cu militari ruşi au sosit sâmbătă în Belarus, iar duminică au aterizat acolo şi avioane militare ruseşti.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat săptămâna trecută că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin crearea acestei grupări, pe care a descris-o ca fiind „pur defensivă”, după ce a acuzat NATO că-şi sporeşte prezenţa militară în apropierea Belarusului şi că înarmează Polonia şi ţările baltice.

În acest timp, la Kiev sporesc temerile că Rusia ar putea folosi din nou Belarusul ca platformă de lansare a unei ofensive asupra nordului Ucrainei, la fel cum s-a întâmplat la începutul invaziei lansate pe 24 februarie, când trupele ruse au ajuns până aproape de capitala ucraineană, de unde între timp s-au retras pentru a se concentra pe sudul şi estul Ucrainei.

Noile deplasări de trupe ruseşti în Belarus ar putea fi şi o tactică de a forţa armata ucraineană să-şi disloce trupe în nordul ţării, pentru a-i slăbi potenţialul în contraofensivele duse pe celelalte fronturi.

VIDEO cu o dronă kamikaze prăbușindu-se peste o clădire din Kiev. În bombardamente a murit şi un cuplu tânăr, cu soţia însărcinată în şase luni

Bombardamentul de luni din Kiev a fost la 1 kilometru de ambasada României. Aurescu: Personalul e în siguranță
Bombardamentul de luni din Kiev a fost la 1 – 1,5 kilometri de ambasada României a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. El a precizat că personalul este în siguranță. În acest context, ministrul a precizat că România condamnă atacurile din ultima perioadă ale Rusiei în Ucraina.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Uniunii Europene – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se desfășoară la Luxemburg.

Într-o declarație de presă înaintea reuniunii el a declarat că unele rachete au lovit la o distanță apropiată de 1 – 1,5 kilometri de sediul Ambasadei României la Kiev.

„Voi reitera astăzi condamnarea de către România a recentei escaladări a conflictului din Ucraina de către Rusia, în special prin atacurile cu rachete de lunea trecută, dar și din cursul zilei de astăzi, în centrul Kievului și în alte orașe din Ucraina. În această dimineață am ținut legătura îndeaproape cu Ambasada României la Kiev.

Câteva rachete au lovit la o distanță de 1-1,5 km de sediul Ambasadei nostre, însă tot personalul este în siguranță și monitorizăm cu atenție evoluția evenimentelor.

Aceste atacuri reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului international umanitar, care interzice ferm orice atac asupra țintelor civile și a civililor”, a declarat Bogdan Aurescu, care a subliniat că agenda discuțiilor de azi are ca punct central contracararea impactului agresiunii ruse în Ucraina.

Bogdan Aurescu a subliniat că este foarte important ca Uniunea Europeană să susțină Republica Moldova, „care este una dintre țările cel mai afectate de conflictul din Ucraina”.

„România își aduce propria contribuție: furnizăm deja energie electrică vecinului nostru, Republica Moldova, pentru a gestiona această situație într-un mod eficient.

În același timp, voi reitera condamnarea de către România a faptului că, lunea trecută, unele dintre rachetele care au lovit Ucraina au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o altă încălcare a dreptului internațional, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un stat neutru, conform Constituției Republicii Moldova”, a mai spus ministrul român de Externe.

Bogdan Aurescu a salutat ultimul pachet de sancțiuni adoptat de Uniunea Europeană împotriva Rusiei și susține cea mai recentă tranșă pentru Facilitatea europeană pentru pace în sprijinul Ucrainei, precum și lansarea misiunii UE pentru pregătirea armatei ucrainene, despre care a spus că este „un pas înainte foarte important în sprijinirea capacităților de apărare ale Ucraina”.

„România va continua susținerea pentru Ucraina. Este un sprijin multidimensional, dar acum vreau doar să menționez faptul că, de la începutul crizei, peste 5,2 milioane de tone de cereale au trecut prin România spre destinații terțe, ceea ce reprezintă un sprijin important în gestionarea crizei alimentare la nivel mondial”, a reiterat Aurescu.

Ministrul de Externe a susținut că Rusia este „din ce în ce mai izolată”, el făcând referire la Rezoluția recentă a Adunării Generale a ONU, adoptată cu majoritate covârșitoare. „De asemenea, rezultatele alegerilor Conferinței Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la București au arătat că Rusia este izolată”, a adăugat Aurescu.

„Misiunea UE de monitorizare la frontiera armeano-azeră este un pas foarte important către sporirea încrederii între părți. Demersul este rezultatul unei propuneri pe care România a lansat-o în timpul turneului pe care l-am efectuat în iunie 2021, în Caucazul de Sud, alături de colegii mei din Austria și Lituania”, a mai menționat Aurescu.

Ministrul de Externe a precizat că pe agenda discuțiilor de azi se va afla și subiectul relațiilor UE-China, dar și Iranul: „Voi exprima condamnarea de către România a încălcării unor drepturi fundamentale ale omului, precum libertatea de exprimare și libertatea de întrunire. Voi transmite susținerea pentru adoptarea unor măsuri restrictive, ca reacție la încălcarea de către Iran a drepturilor omului și ținând cont, de asemenea, de informațiile credibile privind livrarea de drone Rusiei, așadar ținând cont și de acest gest al Iranului în susținerea Rusiei”.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
România NU scapă de Călin Georgescu. Crin Antonescu aruncă bomba. Abia asta e periculos
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Tragedie aviatică pe ruta București-Zurich. Un avion a luat foc. Sunt raportate victime
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Dmitri Peskov neagă zvonurile despre divorțul Asmei al-Assad de Bashar al-Assad
MediaFlux
DEZVĂLUIRI din AVIONUL MORȚII! Detalii CUTREMURĂTOARE din cursa BUCUREȘTI ZURICH
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii