VIDEO Cât costă şi cum funcţionează aparatul cu care Sorin Constantinescu a găsit cantităţi uriaşe de nitrați în pepenii din piaţă

Omul de afaceri Sorin Constantinescu a detectat, cu ajutorul unui aparat cumpărat de pe Internet, concentrații ridicate de nitrați în pepenii din piață.
Filip Stan
30 iul. 2024, 11:38
VIDEO Cât costă şi cum funcţionează aparatul cu care Sorin Constantinescu a găsit cantităţi uriaşe de nitrați în pepenii din piaţă

Omul de afaceri Sorin Constantinescu a testat mai multe legume și fructe inclusiv pepeni cumpărați din piață, cu un aparat cumpărat de pe Internet care arată concentrația de nitrați din diferite produse.

După ce a descoperit cantitățile ridicate de nitrați, Sorin Constantinescu a trimis 10 mostre din diferite fructe și legume la un laborator din Belgia, unde a plătit aproximativ 200 de euro pentru fiecare în parte, pentru a vedea dacă rezultatele obținute cu aparatul cumpărat de pe Internet se verifică.

„Am făcut peste 10 analize la tot felul de produse. Aceste analize de laborator pe care am plătit pentru fiecare în jur de 200 de euro mi-au confirmat ceea ce am spus eu. Pe acest pepene, aparatul l-a indicat cu nitrații în jur de 800. Laboratorul a arătat nitrații la 843, deci confirmă ce spune aparatul. De asemenea, un pepene galben care are depășit fluazivopul (un ierbicid) de 30 de ori. Un alt pepene de la supermarket mie mi-a dat 450 pe aparat și în laborator mi-a dat 349.

În România nu este reglementată cantitatea de nitrați. Pot să fie oricâți nitrați, poate să explodeze pepenele, că statul nu are treabă. Nitrații provin de la azotul care se pune în sol pentru a-i ajuta să crească mai repede. Nitrații la pătrunjel sunt la 2070 în rezultatul de laborator

La banane, nitrații trebuie să fie maxim 200 și în laborator sunt la 843. Analizele la roșiile din piață au ieșit bune, dovleceii la fel“, a spus Sorin Constantinescu.

Cât costă un tester de nitrați
Am căutat pe Internet să vedem care sunt prețurile unui aparat similar celui cu care Sorin Constantinescu a descoperit cantități ridicate de nitrați în pepenii cumpărați din piață.

Un tester pentru alimente ca al lui Sorin Constantinescu poate fi cumpărat cum sume ce pornesc de la aproximativ 600 de lei și ajung pe unele siteuri la 1.000 de lei.

Potrivit e-greentest.ro, Greentest Eco 6 Alb este un aparat de uz casnic care te ajută:

– să detectezi nivelul de nitrați din fructe, legume si carne (pasăre, porc, vită, pește);

– să testezi calitatea apei potabile (TDS metru – cantitatea totală de solide dizolvate în apă);

– la detectarea radiațiilor de fond;

Avantajele acestui dispozitiv sunt:

1) portabilitatea (mic și ușor, îl poți lua cu tine oriunde te duci, chiar și la cumpărături);

2) detecția rapidă (în aproximativ 3 secunde, detectează nivelul de nitrați);

3) interfața simplă (instrucțiuni clare și îndrumare pas cu pas);

Principiul de funcționare al acestuia este bazat pe măsurarea electrică a conductivității fructului și/sau legumei. Fructele și legumele conțin ioni de săruri de potasiu, sodiu, magneziu si fluorură. Greentest Eco 6 Alb compară citirile efectuate la fața locului, cu măsurătorile din laborator.

Sorin Constantinescu a testat pepenii din România și a trimis probe la laborator. ”Aceste analize au confirmat ceea ce am spus eu”

Într-o filmare publicată pe pagina sa de YouTube și pe canalul de TikTok, Sorin Constantinescu, om de afaceri, demonstrează că pepenii din România conțin cantități uriașe de pesticide.

Citește și Surpriza de care a avut parte un român ce s-a hotărât să cumpere pepene de la o familie de romi. ”N-am mai pățit”

Afaceristul a plătit aproape 2.000 de euro pentru a trimite mostre de pepene la analize în Belgia, după ce anterior a testat fructul cu un aparat deja devenit celebru în țara noastră care arată cantitatea de nitriți din diferite produse.

„In România, nu este reglementată din punct de vedere legal, cantitatea maximă de nitraţi. Poate să fie orice cantitate, poate să explodeze pepenele că statul nu are nici o treabă. Nitraţii aceştia provin din azotul care se pune în sol ca să-i ajute să crească mai repede. Prima mea postare cu pepenele şi cu analizele a stârnit o grămadă de controverse. A împărţit internetul în două: unii oameni au fost de acord cu mine că previn şi că atrag atenţia asupra pericolului care se află în farfurie, alţii m-au înjurat şi m-au blamat că vreau să ucid producătorii locali.

De fapt, totul a pornit de anul trecut de când s-au îmbolnăvit nepoţii mei după consumul unui pepene şi au avut două săptămâni probleme, cu burtă, cu febră şi cu spital. Acum vreo trei luni am fost la un şef de depozit al unui mare supermarket care distribuie în toată ţara legume şi fructe şi el mi-a arătat acest aparat.

Nu am spus niciodată că acest aparat este 100% exact şi că măsoară la milimetru. Am spus că poate să vă ajute să ştiţi dacă puteţi să consumați sau nu puteţi să consumaţi un anumit produs. Poate să dea o eroare, dar dacă rezultatul este pe verde, sigur e bun de consumat, dacă este roşu, dar doar puţin depăşită limita, la fel. Dar dacă limitele sunt depăşite de cinci ori, de şapte ori, de zece ori… înseamnă că avem o problemă şi că trebuie să ne ferim. Zilele astea am discutat cu o grămadă de specialişti, ingineri agronomi, specialişti în chimie, care mi-au explicat exact cum funcţionează toate substanţele astea.

Dacă s-ar pune în cantităţile indicate pe prospect nu s-ar întâmpla nimic rău. Problema este însă că unii producători sunt foarte lacomi şi vor să iasă cu pepeni din iunie pe piaţă. Am observat că din iunie au început să iasă pepeni în România. După ce am anunţat public pe Facebook, pe Instagram, pe Tik Tok că merg la oricine care e sigur că nu a depăşit gradul de substanţe, toţi mi-au spus că se coc peste două săptămâni,” a spus omul de afaceri în videoclipul de mai jos.

Sorin Constantinescu: ”În România nu este reglementată cantitatea de nitrați”

Sorin Constantinescu a prezentat apoi rezultatele analizelor efectuate în mai multe laboratoare, inclusiv în Belgia, care arătau niveluri uriașe de substanțe toxice în pepeni.

„Am făcut peste 10 analize la tot felul de produse. Aceste analize de laborator pe care am plătit pentru fiecare în jur de 200 de euro mi-au confirmat ceea ce am spus eu.

Pe acest pepene, aparatul l-a indicat cu nitrații în jur de 800. Laboratorul a arătat nitrații la 843, deci confirmă ce spune aparatul. De asemenea, un pepene galben care are depășit fluazivopul (un ierbicid) de 30 de ori. Un alt pepene de la supermarket mie mi-a dat 450 pe aparat și în laborator mi-a dat 349.

În România nu este reglementată cantitatea de nitrați. Pot să fie oricâți nitrați, poate să explodeze pepenele, că statul nu are treabă. Nitrații provin de la azotul care se pune în sol pentru a-i ajuta să crească mai repede. Nitrații la pătrunjel sunt la 2070 în rezultatul de laborator.

Te-ar putea interesa și Cum știm să alegem cel mai bun pepene. Specialistul horticultor: „Ne uităm foarte bine la codița pepenelui”

La banane, nitrații trebuie să fie maxim 200 și în laborator sunt la 843. Analizele la roșiile din piață au ieșit bune, dovleceii la fel“, a mai spus Sorin Constantinescu.

Sorin Constantinescu, fost membru AUR, avere de invidiat. Cum a reușit omul să facă bani vânzând iluzia norocului

Sorin Constantinescu este unul dintre oamenii de afaceri bogați, care a fost membru AUR pentru 3 zile. Acesta se poate lăuda cu o avere serioasă, având în vedere că potrivit spuselor lui, după Revoluție a reușit să aibă un salariu de 30.000 de dolari pe lună. Este printre primii care a adus păcănelele și jocurile de noroc în România.

Așa bine i-a mers că din 1993 a început să le asambleze chiar în România. Iluzia norocului a fost întotdeauna un punct slab pentru români, iar cine a știut să profite de pe urma acestui aspect a făcut bani frumoși.

De altfel, Sorin Constantinescu a devenit din 2007 și patronul unei societăți care oferă consultanță pe jocuri de noroc. Desigur că și acest lucru a fost extrem de bănos, iar conexiunile lui în această industrie s-au întărit. A fost consilier al fostului premier Ludovic Orban tocmai pe probleme de jocuri de noroc.

în urmă cu câteva luni a decis să se înscrie în AUR. A durat trei zile. ”Unul dintre avantajele vârstei este experiența necesară pentru a înțelege că, odată ce ai dobândit realizări profesionale și confort material, devin mai importante relația cu cei apropiați și ceea ce lași în urmă. De aceea, pentru că prețuiesc fericirea și liniștea familiei mele dincolo de orice.

Și nu vreau că prezența mea în viața publică să îi afecteze în nici un fel am decis să fac un pas inspoi și să îmi întrerup scurta mea incursiune în politică aici! Le mulțumesc celor de la AUR pentru propunerile generoase dar consider că nu sunt pregătit să fac acest pas!”, a scris Constantinescu după ce s-a retras din partid.

Numai mașina omului de afaceri valorează 400.000 de euro!  Cert este că averea lui este una deloc de neglijat. Are o vilă în apropiere de București, de asemenea are și o mașină pe măsură. Vorbim despre un Lamborghini Urus în valoare de 400.000 de euro. De altfel Sorin Constantinescu și-a extins acum activitate și face vlogging, sfătuind oamenii cum să facă afaceri din care să aibă profit.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Lacurile celebre din România unde scăldatul este interzis. Mulți turiști nu știu asta
Capital.ro
Ungurii au luat fața României. Ungaria e deja la ani lumină: Știu că voi deranja multe persoane
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Strănuți sau tușești? NU vei mai avea voie în tren! Vei fi dat jos pe loc din vagon
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Iohannis i-a scos din minți, din nou, pe români. Postarea care a aprins netul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Ministrul israelian de externe cere excluderea Turciei din NATO după amenințările lui Erdogan
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!