Rareș Bogdan lăuda spitalul din Suceava, dar și pe Gheorghe Flutur, în campania electorală din 2019.
„Le-am spus tuturor: vreți să vedeți spitale ca-n Occident? Mergeți la Suceava! Să vedeți ce a făcut Gheorghe Flutur cu bani europeni!”, spunea atunci prim vicepreşedintele PNL.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat marți că au extins cercetările în cazul îmbolnăvirilor și deceselor de la Suceava, după ce cadre medicale au fost trimise târziu la testare, în favoarea altor persoane, și pentru că bolnavii nu au fost internați la Boli Infecțioase.
Gheorghe Flutur și soția sa se pare că au fost testați cu prioritate, în condițiile în care mai mulți medici nu au fost testați.
„A fost testat pentru că era contact într-o anchetă epidemiologică și e normal să fie testat, așa cum sunt toate persoanele care au fost într-o anchetă epidemiologică. Domnul Flutur a fost diagnosticat. Faptul că s-a luat decizia să fie diagnosticat ca și contact al unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv este o decizie cât se poate de corectă, dovadă că a fost diagnosticat pozitiv.
Domnul Flutur este tratat în spital, ca orice pacient, are parte de același regim pe care îl are orice pacient în spitalul din Suceava. După părerea mea, orice speculație legată de acest subiect este o speculație cinică”, a explicat Ludovic Orban situaţia.
În Suceava, foarte multe cadre medicale au fost testate pozitiv pentru coronavirus, spitalul fiind cel mai mare focar de COVID-19 din țară
Peste 2.245 de cazuri sunt confirmate ca fiind pozitive cu COVID-19, dintre acestea 638 fiind din Suceava.
Citeşte şi: Senatul a aprobat proiectul privind suspendarea rambursării creditelor