VIDEO Dieta 30-30-30 face furori pe Tik Tok după Sărbători. Secretul de aur în lupta cu kilogramele

Planul 30-30-30 pentru pierderea în greutate a devenit viral. O tendință de fitness numită „30-30-30” s-a răspândit rapid pe TikTok, mulți susținând că este o modalitate eficientă de a îndeplini obiectivele de a da jos mai multe kilograme.
Alina Costache
07 ian. 2024, 09:19
VIDEO Dieta 30-30-30 face furori pe Tik Tok după Sărbători. Secretul de aur în lupta cu kilogramele

Regula 30-30-30 recomandă în mod specific să iei micul dejun în 30 de minute de la trezire. Mai important, micul dejun trebuie să conțină 30 de grame de proteine.

Însă metoda poate fi împărțită în diferite etape, care au fost cercetate. Iată ce  știm despre beneficiile unui mic dejun bogat în proteine, urmat de exerciții de intensitate scăzută.

Dacă micul dejun are numeroase beneficii, ajută și la pierderea în greutate? Depinde, spune Tara Schmidt. Se știe că micul dejun este benefic într-un plan de slăbire.

Motivul pentru care trebuie să adaugi sare în cafea. Trucul oferit de Dr. Mihail, când se adaugă preţiosul condiment
În studiul National Weight Control Registry, subiecții care au menținut o dietă pe termen lung au avut tendința de a mânca micul dejun în fiecare zi, spune Schmidt, sugerând că acesta ar putea fi un factor de succes al planului. „Nu știm exact de ce”, spune ea.

Chiar dacă unii experţi susțin că micul dejun ajută la „dinamizarea” sau la stimularea metabolismului, totuși nu există dovezi care să susțină acest lucru, notează experții. O analiză din 2022 a constatat că cei care au mâncat un mic dejun mai sățios nu au ars calorii mai repede.

În viziunea lui Jason Machowsky, fiziolog în exerciții fizice și dietetician la Spitalul de Chirurgie Specială, teoretic micul dejun ar putea fi benefic pentru arderea caloriilor cu o condiție. Dacă ești genul de persoană pentru care micul dejun te face să te simți mai energic și mai activ pe tot parcursul zilei.

Ce face diferența la regula 30-30-30

Regula 30-30-30 recomandă în mod specific să iei micul dejun în 30 de minute de la trezire. Mai important, micul dejun trebuie să conțină 30 de grame de proteine.

Însă nu se aplică tuturor persoanelor. „Nu toată lumea poate mânca ceva atât de devreme”, observă Schmidt. Acesta subliniază că, cel mai probabil, există un beneficiu al celor 30 de grame de proteine.

Adulții sănătoși ar trebui să consume zilnic 0,8 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală. Însă ceea ce este considerat a fi o „dietă bogată în proteine” depinde de individ și de greutatea sa.

@theketodashians

How do you like to track your progress? Comment below. ✨Tracking Progress Tips for the Glow 30/30 Challenge! 1. Before/After Pics: Snap photos in the same outfit to visually see your transformation over time. 📸 2. Scale Check: Step on the scale, but remember, it’s just one measure. Don’t fixate on it. ⚖️ 3. Measurements: Keep tabs on your inches, and don’t forget to gauge your energy levels and overall well-being. How you feel is significant too! 💪🌟 Check out our YouTube channel for a video on how to measure your body! Remember, it’s a marathon, not a sprint. Take it one day at a time, and celebrate every victory along the way! 🎉 #ProgressTracking #Glow3030 #beforeandafter #weightlosstransformation #fitnesschallenge

♬ Circles – Instrumental – Post Malone

Consumul de proteine ​​la micul dejun poate stimula senzația de sațietate

Cercetările au sugerat că un consum de proteine ​​la micul dejun poate ajuta la la senzația de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, poate ajuta și la controlul zahărului din sânge și în reducerea rezistenței la insulină, condiție care anticipează diabetul.

Printre alegerile unui mic dejun bogat în proteine ​​se numără ouăle, carnea slabă, iaurtul grecesc, laptele ultrafiltrat și shake-urile proteice, spune Schmidt.

Acesta susține că este bine să consumi carbohidrați la micul dejun. Dar atunci când ai o sursă de proteine ​​împreună cu carbohidrați, acel vârf al glucozei nu va fi la fel de mare. Pe lângă proteine ​​și carbohidrați, Schmidt încurajează oamenii să includă la masă fructe și legume, care oferă fibre și nutrienți suplimentari.

De ce şi-a părăsit Florin Busuioc familia, spovedanie în direct: „Nu regret nimic!”

Ultima etapă a metodei este să practici exerciții de intensitate scăzută timp de 30 de minute, exerciții cardio, imediat după micul dejun.

Acest tip de exerciții stimulează activitatea cardiacă, însă nu în exces. Deci le poți face o perioadă mai lungă de timp fără să rămâi fără suflare. Printre exemple se numără include mersul în pas vioi, mersul cu bicicleta, înotul sau bicicleta eliptică.

Ghidurile Departamentului de Sănătate al SUA recomandă adulților cel puțin 150 de minute de activitate aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate mare săptămânal. Indiferent de tipul de exercițiu, te va ajuta să reduce nivelul zahărului din sânge, completează Schmidt.

Ce este interesant la Regula 30-30-30 este faptul că exercițiile fizice de intensitate scăzută ard un procent mai mare de calorii care provin din grăsime. Iar exercițiile fizice de intensitate mare ajută la arderea caloriilor totale. În acest sens ele ajută la slăbit.

Un studiu recent a arătat că exercițiile fizice practicate între orele 7 și 9 dimineața ar putea ajuta la pierderea în greutate. În orice caz, pentru ca regula 30-30-30 să funcționeze, indiferent de tipul de exerciții fizice ales, principala strategie care garantează pierderea de kilograme este deficitul caloric, conchide Schmidt, potrivit catine.ro.

Riscurile regulei 30-30-30

Comparativ cu alte diete și trenduri de fitness, regula 30-30-30 este de departe cea mai puțin îngrijorătare, susțin experții. Principiile de bază, consumul unui mic dejun înalt proteic și exerciții fizice zilnic, sunt ușor de respectat. Totuși, ea nu funcționează la toată lumea. Sunt persoane cărora le e foame dimineața, iar altora nu le este. Deci nu se pot forța să mănânce.

Dacă urăști să mănânci dimineața sau detești exercițiul fizic dimineața, această metodă nu ți se potrivește. De asemenea, în cazul în care suferi de o boală renală, consumul tău zilnic de proteine este limitat. Așadar, trebuie să verifici cu medicul tău dacă poți urma această metodă.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul mare din Europa care a fost asaltat de români. Au ajuns a doua comunitate ca mărime și puțini vor să se mai întoarcă în țară: “Ne-au primit foarte frumos, cu multă căldură”
Capital.ro
TAXĂ pentru toți șoferii din România. Cât trebuie să achitați obligatoriu în 2025
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Weekend compromis în România. Se strică rău vremea
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte