Pager, o maimuță macac în vârstă de 9 ani, a fost implantată cu un cip Neuralink cu aproximativ șase săptămâni înainte de filmarea clipului, se relatează în descrierea imaginilor. A fost învățat mai întâi să joace jocuri video cu un joystick, în schimbul unei recompensă de smoothie cu banane, pe care l-a sorbit printr-un pai de metal. În timp ce făcea acest lucru, dispozitivul Neuralink a înregistrat informații neuronale, creierul învățând, în esență, să prezică tiparul care trebuie urmărit pentru îndeplinirea misiunii de pe ecran. După ce a învățat tiparele, joystick-ul pe care îl manevra Pager a fost deconectat de la computer, dar maimuța a continuat jocul folosindu-și doar mintea.
Acest stil de lansare științifică este neobișnuit, scrie The Verge; în mod obișnuit, videoclipuri de genul acesta sunt materiale suplimentare articolelor publicate în revistele științifice.
La începutul lunii februarie, Elon Musk spunea că a reușit să conecteze un implant la creierul unei maimuțe, care acum poate juca jocuri video. „Nu se vede unde este pus implantul, este o maimuță fericită. Avem cele mai bune facilități din lume pentru maimuțe. Vrem să le facem să joace mind-Pong între ele”, afirma fondatorul Neuralink, pe un forum dedicat discuțiilor despre proiecte futuriste.
Mind-Pong este un joc video în care jucătorii controlează paletele cu puterea minții, ajutați de niște senzori atașați pe cap. Elon Musk a explicat că scopul acestei tehnologii, de a lega creierul la un computer, este de a putea trata leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării și de a reda oamenilor capacitățile cognitive pierdute, cu ajutorul unui cip implantat în craniu. „Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier”, a mai spus el.