În Mehedinți, situația se repetă de fiecare dată în această perioadă a anului, când apele umflate ale râului Cerna preiau deșeurile aflate pe mal. Tone de gunoi s-au oprit într-un baraj făcut de autorități în dreptul unui pod peste râul Cerna, din apropierea orașului Orșova, dar peturile au ajuns și în Dunăre.
Chiar în timpul constatărilor de la fața locului, autoritățile au descoperit și un localnic care deversa pământ amestecat cu deșeuri în apele râului Cerna. Bărbatul a fost identificat de către polițiști și amendat de către reprezentanții Apelor Române cu 25.000 de lei.
Este, din nou, o dimineață cu cod galben pentru furtuni și grindină în cea mai mare parte din țară, în timp ce hidrologii avertizează că riscul de inundații apare pe tot mai multe cursuri de apă. Zeci de localități din 18 județe au fost deja afectate fie de ploile abundente, fie de căderea grindinei, fie de râurile ieșite din matcă.
În Balș, Olt, cursul râului Olteț s-a blocat pur și simplu din cauza cantității uriașe de gunoaie aduse de viitură. A fost nevoie de intervenția mai multor utilaje, care să îndepărteze gunoaiele astfel încât apa să nu intre în oraș.
După o ploaie torențială de o oră și jumătate, apa a invadat și gospodăriile localnicilor din satul maramureșean Lăpușel. Mai multe animale au fost luate de viitură, iar șuvoaiele au distrus terenurile agricole.
Tot în Maramureș, în localitatea Leordina, 35 de oameni au rămas blocați în case. Podețul care le asigură accesul spre restul localității a cedat. Viitura a cuprins și cimitirul satului, precum și Drumul National 18, pe o porțiune de 400 de metri.
În localitatea Vârtop, la 15 kilometri de Mangalia, apa a lăsat dezastru în urmă după doar o oră în care a plouat torențial. O viitură puternică a inundat și curțile din Dobrești, Argeș. În Brașov, apa a pătruns pe trei străzi din cartierul Șchei.