Marcel Ciolacu a ieșit din zona de confort și i-a acordat un interviu unuia dintre cei mai mari contestatari ai săi, influencerul Vlad Mercori. În videoclipul postat ca promovare pentru interviu, cei doi își vorbesc la „per tu” și abordează subiecte care mai de care mai diverse, personale și amuzante.
Printre acestea, reacția lui Marcel Ciolacu la porecla de „covrigar de la Buzău”, susținerea candidaturii lui Crin Antonescu, moțiunea de cenzură a partidelor de opoziție, scandalul Nordis, hanoracul de 4.000 de euro purtat în videoclipurile de pe TikTok, anularea alegerilor prezidențiale și schimbările de la nivel global.
Marcel Ciolacu a fost invitat la podcastul lui Vlad Mercori, unde a discutat despre percepția publicului asupra sa și despre eticheta de „covrigar” pe care unii i-au atribuit-o. Liderul PSD a explicat cum vede aceste etichete și a oferit detalii despre trecutul său în antreprenoriat.
„Nu, mă deranja dacă mă făceau turnător ordinar. Eu am avut o patiserie cu soția și acum o manageriază doar ea. Nu am făcut niciodată covrigi, dar în timpul campaniei am fost la un celebru covrigar din Buzău și am învățat să fac covrigi. De ce să mă deranjeze? Chiar îmi face plăcere. Cel mai mult detest turnătorii.”
Cu privire la hanoracul Loro Piana purtat în mai multe videoclipuri de pe TikTok, premierul a susținut că nici măcar nu știa faptul că are un preț atât de mare, fiind un cadou primit de la colegi, dar a și arătat că nu are prețul pe care l-a speculat presa.
@vlad.mercoriIL SUSTINEM CU TOATA FORTA PE CRIN ANTONESCU♬ original sound – Vlad Mercori
De asemenea, Marcel Ciolacu arată că nici măcar nu-i place hanoracul, dar susține că este foarte călduros și precizează că dacă îi cunoștea prețul adevărat nici măcar nu îl mai purta în casă.
Marcel Ciolacu a mai abordat și controversa legată de „jignirea” moldovenilor, când a susținut că „Buzăul e în Moldova și vă rog să nu mă jigniți”. Președintele PSD arată că era o glumă nereușită și susține că și el este moldovean, deoarece mama sa provine din Tecuci.
„Eu înţeleg ce se doreşte. S-a făcut o presiune pe preşedinte, fostul preşedinte, Klaus Iohannis, care a cedat şi şi-a dat demisia. Se va încerca în continuare acelaşi lucru şi cu Marcel Ciolacu. Nu ştiţi că vor apărea, la hanorac, la pisică, cât a costat pisica, câte zboruri, unde-i Nordisul... Eu sunt conştient de asta, şi sunt conştienţi şi colegii mei, că în următoarele două săptămâni va fi aceeaşi presiune pe mine să-mi dau demisia, pentru că, de fapt, se ştie că nici o moţiune de cenzură nu va trece”, spune Marcel Ciolacu la podcastul lui Vlad Mercori.
Premierul afirmă, categoric, că nu-şi va da demisia. „M-au enervat suficient de mult, că nu mai văd nicio demisie. Mai discutăm dacă plec din fruntea Guvernului după aderarea României la OECD. Asta se va întâmpla în 2026. Atunci îi aştept să mă mai caute, să vorbim dacă îmi dau eu sau nu demisia. Dacă mi-a ieşit cu Schengenul şi cu vizele, vreau şi acest proiect de ţară să-l trec sub guvernarea PSD şi un Guvern condus de Marcel Ciolacu”, încheie el.
Premierul Marcel Ciolacu spune că moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie „normal că nu va trece”. „Şi noaptea să mă trezească, nu va trece nicio moţiune”, afirmă el.
Ciolacu: Şi noaptea să mă trezească, nu va trece nicio moţiune
„Când au fost alegeri? Acum două luni. Ce guvern a picat după două luni? Guvernul Ciolacu a trecut cu şapte voturi. Am văzut că bugetul a trecut cu încă 12 voturi peste cele şapte. Deci cumva a fost un număr mai mare. Normal că nu trece nicio moţiune de cenzură. Noi nu ne ieşim din logica electorală. Noi nu ştim când să ne oprim. Pot să pună moţiune când vor ei. Şi noaptea să mă trezească, nu va trece nicio moţiune. Dar ei ştiu lucrul ăsta”, spune Marcel Ciolacu.
El afirmă că nu a venit la guvern României să stea două luni. „Să stau până mai, când vine alt preşedinte şi schimbă guvernul… Cum îl schimbă? Avem o coaliţie asumată, avem un candidat unic asumat. Crin Antonescu. Şi va rămâne Crin Antonescu candidat, poate să stea oricine în cap”, încheie Ciolacu.
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat luni că moţiunea de cenzură care vizează Guvernul Ciolacu nu va fi depusă până când nu vor fi semnături din partea tuturor membrilor opoziţiei.
Vlad Mercori s-a remarcat pe TikTok prin criticile constante aduse atât Guvernului, cât și opoziției, astfel că Marcel Ciolacu nu a reușit să scape de criticile sale. În trecut, influencerul susținea că premierul „nu poate să rețină cinci cuvinte de pe foaie” și că „nu poate să zică o frază din cap, care nu este scrisă”.
Citește și : Marcel Ciolacu, prima reacţie după presiunile să-şi dea demisia din funcţia de premier: „Este un circ total”
Asistăm la campanii tot mai agresive de propagandă şi dezinformare
„Ne confruntăm cu un nivel nemaiîntâlnit al ameninţărilor hibride tot mai sofisticate. De asemenea, asistăm la o ascensiune fulminantă a extremismului şi antisemitismului în Europa şi la campanii tot mai agresive de propagandă şi dezinformare răspândite de regimurile autocratice. În faţa tuturor acestor provocări, solidaritatea şi cooperarea la nivel bilateral şi european sunt principii-cheie pentru acţiunile noastre. Romania şi Germania împărtăşesc aceleaşi valori democratice pe care se întemeiază Uniunea Europeană: promovarea păcii şi securităţii şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. De altfel, trebuie să remarcăm că ziua de 20 februarie marchează şi Ziua mondială a justiţiei sociale, reamintindu-ne necesitatea de a proteja valori precum solidaritatea, egalitatea, echitatea sau accesul la bunăstare socială şi justiţie pentru toţi”, afirmă Marcel Ciolacu la Festivitatea organizată cu prilejul aniversării a 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Germania.
Potrivit premierului, „traversăm una din cele mai dificile perioade istorice din ultimele decenii, în care viteza schimbărilor la nivel internaţional şi la nivelul societăţilor noastre este copleşitoare”.
„De aceea, este crucial să fim conştienţi cine ne sunt prietenii şi să-i ţinem aproape. Sărbătorim astăzi 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Germania. La 20 februarie 1880, Germania, Franţa şi Marea Britanie au recunoscut oficial independenţa ţării noastre. Statalitatea României s-a construit cu sprijinul acestor trei mari puteri. Aparţinem aceluiaşi spaţiu de cultură şi de civilizaţie. Istoria, geografia, cultura şi valorile împărtăşite sunt tot atâtea argumente care ne obligă să mergem înainte împreună”, adaugă el.