UPDATE : Poliția Română a declarat că au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, 17 persoane din Țăndărei, și că s-au găsit o armă de tip airsoft, 47 de săbii, 4 pistoale și o cușcă de vânătoare cu lunetă. Polițiștii efectuează, în continuare, verificări pe linia regimului armelor și munițiilor la deținătorii legali de arme din localitate.
Percheziții de amploare astăzi, în Țăndărei, județul Ialomița, după ce procurorii au cerut punerea în aplicare a mai multor mandate de aducere și mandate europene de arestare pe numele mai multor persoane despre care există indicii că s-ar afla în Țăndărei.
Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, supravegheați de procurorii de caz, efectuează 23 de percheziții domiciliare în Țăndărei, județul Ialomița.
Se fac cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și loviri sau alte violențe.
Citește și : Ne pregătim deja pentru târgurile de Crăciun! Când vor începe în marile orașe și ce îi așteaptă pe vizitatori
În aceste momente sunt căutate bunurile deținute de indivizi, cu precădere cele care pot deveni probe în dosar, precum și toate informațiile legate de activitățile infracționale pe care aceștia le desfășoară. Având mandate de aducere, suspecții vor fi duși la secțiile de poliție după percheziții, pentru amprentarea și fotografierea acestora.
Acțiunea are sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică și Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și din cadrul Poliției Capitalei și Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, respectiv luptători ai structurilor pentru acțiuni speciale, polițiști de investigații criminale, rutieră, ordine publică, grupe canine și jandarmi.
„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Scopul acestor acțiuni este tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale”, transmit polițiștii.