VIDEO Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Cel puţin 100 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, după ce un incendiu a izbucnit la o nuntă în nordul Irakului, a anunţat presa de stat, transmite BBC.
Mircea Filipescu
27 sept. 2023, 08:43
VIDEO Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Mireasa şi mirele s-ar afla printre victime, potrivit presei locale. Incendiul a avut loc în districtul Al-Hamdaniya din provincia Nineveh, în nordul Irakului, marţi seara târziu.

Încă nu este clar ce a provocat incendiul, dar primele informaţii spun că acesta a izbucnit după ce au fost aprinse focuri de artificii.

O fotografie postată de agenţia irakiană de ştiri Nina arată zeci de pompieri care se luptă cu focul, iar imaginile publicate de jurnaliştii locali pe reţelele de socializare arată rămăşiţele carbonizate ale sălii de evenimente.

Este posibil ca panourile inflamabile din clădire să fi ajutat la răspândirea flăcărilor, provocând căderea unor părţi din tavan.

„Incendiul a dus la prăbuşirea unor părţi ale sălii, ca urmare a utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine, care se prăbuşesc în câteva minute atunci când izbucneşte un incendiu”, a declarat direcţia de apărare civilă din Irak, citată de o agenţie de presă separată Nina.

Pompierii au putut fi văzuţi la primele ore ale dimineţii de miercuri dimineaţă căţărându-se pe dărâmăturile clădirii în căutarea supravieţuitorilor, într-o înregistrare video filmată la faţa locului de un corespondent al agenţiei de presă Reuters.

Citeşte şi: A murit Zoleka, nepoata lui Nelson Mandela, la 43 de ani. Avea cancer de mai bine de zece ani

Martorii oculari au declarat că sute de persoane se aflau acolo pentru a sărbători, când clădirea a luat foc în jurul orei locale 10:45 (19:45 GMT).

„Am văzut focul pulsând, ieşind din sală. Cei care au reuşit au ieşit, iar cei care nu au reuşit au rămas blocaţi. Chiar şi cei care au reuşit să iasă erau rupţi”, a declarat pentru Reuters Imad Yohana, un tânăr de 34 de ani care a scăpat din infern.

Ambulanţe şi echipaje medicale au fost trimise la faţa locului de către autorităţile irakiene, potrivit declaraţiilor oficiale.

Premierul irakian le-a spus oficialilor să „mobilizeze toate eforturile pentru a le oferi ajutor celor afectaţi de acest incident nefericit”, a declarat biroul său într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Răniţii au fost transferaţi la spitale din regiunea Ninive, a declarat guvernatorul regiunii pentru INA. El a sugerat că numărul morţilor şi al răniţilor nu a fost stabilit şi ar putea creşte.

La principalul spital din Hamdaniya, un oraş situat la est de Mosul, capitala regiunii, zeci de persoane au sosit pentru a dona sânge pentru a-i ajuta pe răniţi.

Citeşte şi: Cea mai ciudată evadare. Motivul pentru care un rus a fugit din închisoare chiar în ziua când urma să fie eliberat

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Pedro Sanchez, audiat în dosarul de corupție care implică soția sa
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!