VIDEO! Proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4! Vrea să construiască un patinoar olimpic! Cum va arăta proiectul

Primarul Daniel Băluţă a anunţat că vrea să construiască un patinoar olimpic în Sectorul 4, în condiţiile în care Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional.
Filip Stan
07 apr. 2022, 09:13
VIDEO! Proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4! Vrea să construiască un patinoar olimpic! Cum va arăta proiectul

Construirea unui patinoar de dimensiuni olimpice este un proiect grandios al primarului Băluţă pentru Sectorul 4. Edilul a vizitat un astfel de complex sportiv în Germania şi a discutat cu autorităţile locale pentru a afla mai multe detalii despre proiectarea, implementarea şi construirea efectivă a acestuia.

„Suntem extrem de aproape de momentul în care va începe construcţia patinoarului pe care-l vom face la noi acasă în sectorul 4. De aceea, am venit aici la Nuremberg pentru a vedea cum s-a construit, cum funcţionează un pationar pe care şi noi ne dorim să îl construim.

Autorităţile locale din Nuremberg ne vor da tot concursul pentru ca proiectul ce l-au implementat aici să se regăsească în linii mari şi în sectorul 4”, a anunţat primarul Daniel Băluţă. 

Edilul Sectorului 4 a explicat că există numeroşi copii care sunt pasionaţi de patinaj sau de hochei, însă, din păcate, Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional de dimesiuni olimpice.

„Câți dintre dumneavoastră cunoașteți copii care patinează sau fac hochei?

Ați văzut vreodată un spectacol de balet pe gheață sau ați trăit, din tribune, emoțiile unui meci de hochei? Sunt sigur că prea puțini.

Motivul este unul simplu: Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional. Parisul are peste 30, Budapesta 18, iar Sofia are 3 astfel de patinoare.
După cum v-am anunțat deja, în curând, noi, Sectorul 4 vom demara, după mai bine de 68 de ani în care nu s-a mișcat nimic în domeniu, construcția unui patinoar olimpic”, a mai precizat Daniel Băluţă.

Deocamdată, primarul nu a precizat câţi bani ar costa construirea unui patinoar olimpic în Sectorul 4 şi nici dacă un astfel de complex sportiv va fi ridicat din fonduri de la buget, dacă va apela la finanţare europeană sau din altă sursă. Spre exemplu, patinoarul olimpic din Braşov, cu o capacitate de 2.000 de spectatori, a costat 9,1 milioane de euro, iar construirea acestuia a durat aproape doi ani.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, desfiinţat din cauza dezastrului din parcurile din Bucureşti. „Niciodată n-a fost așa o mizerie”

Lucrările la patinoarul „Mihai Flamaropol”, reluate după tergiversări de peste doi ani. Proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

La începutul lunii ianuarie, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol din București vor fi reluate, la 2 ani și jumătate de la abandonarea lor, conform Europa FM.

Din 2019, constructorul Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Sp și Primăria Capitalei au intrat în conflict, iar de atunci șantierul arenei a fost abandonat.

Eduard Novak spune că, recent, constructorul a renunțat la procesul intentat din cauza neînțelegerilor financiare cu Primăria Capitalei.

„S-a făcut un pas uriaș. Deci a fost în proces constructorul cu Primăria și constructorul sa retras din proces ca Primăria să poată să finalizeze acest patinoar. Acum suntem în discuții cu Primăria, ori Primăria va finaliza această construcție, ori va preda CNI-ului”, a afirmat Eduard Novak, conform sursei citate.

Inaugurat în 1952, patinoarul „Mihai Flamaropol” nu mai putea fi folosit din 2012 ca urmare a degradării și lipsei de investiții. În 2016, autoritățile locale au decis demolarea lui. Primăria Capitalei avea în plan să ridice unul dintre cele mai moderne patinoare din Europa – ce ar fi urmat să găzduiască până 3.100 de spectator. Lucrările au început în 2017 – dar în iunie 2019, când trebuia inaugurat, s-a ajuns la rezilierea contractului în mandatul Gabrielei Firea, pentru că lucrările ar fi fost realizate doar pe sfert.

La Sângeorgiu de Mureş, Guvernul de la Budapesta a finanțat cu un milion de euro construirea unui patinoar, scrie Libertatea.

Hochei pe gheață, sportul subfinanţat din România

Pentru țări precum România, Serbia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, hocheiul pe gheață este o disciplină inaccesibilă când vine vorba de participarea la Jocurile Olimpice. Înainte de Revoluţie, România a avut naționala la Jocurile Olimpice, însă de când municipalitate nu a reuşit să ridice un nou patinoar după dărâmarea „bătrânului” Flamaropol nu se poate vorbi despre performanţe la competiţiile olimpice.

Chiar şi în lipsa de infrastructură pentru practicarea acestui sport, precum şi a patinajului artistic, sportivii se antrenează în condiţii vitrege, pe patinoare din mall-uri. Cu toate acestea, România are 21 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de iarnă în 2022, conform Wesport.ro.

În ceea ce privește numărul de calificați pentru Jocurile Olimpice de iarnă, națiunile din această zonă a Europei prezintă următoarele delegații:

Ucraina – 45 sportivi
România – 21 sportivi
Ungaria – 14 sportivi
Turcia – 7 sportivi
Bosnia – 6 sportivi
Israel – 6 sportivi
Rep. Moldova – 5 sportivi
Grecia – 5 sportivi
Macedonia de Nord – 3 sportivi
Muntenegru – 3 sportivi
Serbia – 2 sportivi
Kosovo – 2 sportivi
Cipru – 1 sportiv
Albania – 1 sportiv

Citeşte şi: Cum a reacţionat ultima soţie a lui Bogdan Drăghici după acesta s-a sinucis. Avocatul a fost căsătorit de două ori

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Cel mai sigur oraș din România. Este considerat rivalul Bucureștiului, are multe parcuri, mari centre comerciale si este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară. Dacă te muți aici, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
Nadia Comaneci e în doliu. Zi tristă pentru Zeița de la Montreal: Mi-a schimbat viaţa pentru todeauna
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Noua tehnică a Rusiei pentru a teroriza Ucraina. Folosește drone cu încărcătură termobarică, capabile să distrugă imobile uriașe
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Cartofi țărănești de post. Îi poți savura cu murături sau mujdei de usturoi
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
„Regina Întunericului” a rupt tăcerea: „Nu și-a dorit..” S-a aflat motivul pentru care Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret!
Cancan.ro
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Zi de doliu. S-a stins actorul legendă al anilor ’80. Românii s-au unit în rugăciune
StirileBZI
Regulă nouă pentru proprietarii de mașini din România! Certificat obligatoriu după 29 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Iasmina, fata de 14 ani care s-a sinucis, postare CIUDATĂ pe Facebook înainte să-și ia viața. Ce se vede în fotografie
substantial.ro
Biden și Xi Jinping: Deciziile privind armele nucleare trebuie să rămână sub control uman
MediaFlux
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Meserii bine plătite în România: cum câștigi până la 10.000 de lei pe lună fără BAC