Un livrator Glovo care face această activitate part-time a dezvăluit că poate ajunge la venituri de aproximativ 6.000 de lei pe lună, o sumă semnificativă pentru un job flexibil. El susține că cei care livrează pe bicicletă pot avea câștiguri chiar mai mari decât cei care folosesc mașina, chiar dacă duc mai puţine comenzi, deoarece nu au costuri cu combustibilul.
„Fac Glovo ca şi part-time. Câştig aproximativ 6.000 de lei pe lună. Din tips fac în medie între 300 şi 500 de lei pe săptămână. Lucrez undeva la 5 ore pe zi.Ce fac eu pentru tips, de exemplu, iau bomboane şi de fiecare dată când dau comanda bat pumnul cu clientul şi după aia îi întind o bomboană. La Glovo dai comision la flotă 10%. Sunht mulţi cu biciclerta care fac mai mulţi bani decât cei cu maşina. Pe bicicletă, automat duci mai puţine comenzi, dar nu ai cheltuieli, şi atunci ei rămân cu toţi banii pe care îi fac, după ce scad comisionul şi taxele.”, a declarat livratorul din Braşov.
@primul.milion 🚗 Un livrator Glovo part-time poate câștiga lunar în jur de 6000 lei (în Brașov). Proiect susținut de #BCR. 🧠 Educa-te financiar cu 27€ lunar si ai BONUS coaching 1:1 Gratuit cu Primul.Milion 👉🏻 Follow @primul.milion și află cum poți să devii liber financiar. . . . #primulmilion #banicarefacbani #generatiasmart #investitii #bani #venitpasiv #economii #educatie #salariu #educatiefinanciara #inteligentafinanciara #2025 #salariI #glovo #tips ♬ original sound – Primul Milion
Livratorii de mâncare sunt obligați, de la jumătatea lunii februarie, să respecte un set de reguli suplimentare, impus de autoritățile locale din Cluj Napoca.
Concret, ei nu mai au voie să circule fără căști de protecție, veste reflectorizante și mănuși. Echipamentul de protecție format din aceste piese trebuie asigurat de către firmele pentru care lucrează livratorii de mâncare.
Mai mult, livratorii de mâncare trebuie să aibă lumini funcționale la vehiculul de deplasare și sunt obligați să circule pe pistele de biciclete. În zonele unde lipsesc astfel de piste, livratorii trebuie să circule pe carosabil, nicidecum pe trotuar.
Livratorii care nu respectă aceste obligații riscă amenzi de până la 1.000 de lei.
Acest set de reguli a fost decis de autoritățile locale din Cluj-Napoca. Astfel, Cluj-Napoca devine primul oraș din România care introduce reguli stricte pentru siguranța livratorilor de mâncare.
În 2024, la Cluj-Napoca, zeci de livratori de mâncare au fost implicați în accidente rutiere, notează digi24.
Potrivit Poliției Rutiere, cei mai mulți dintre livratorii implicați în accidente circulau pe bicicletă sau scuter. Ei au venit în România din India, Pakistan, Bangladesh, Vietnam, Nepal sau Filipine.