Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3.
Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.
Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.
Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.
„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.
Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.
Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.
”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.
Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?
S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.
Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.
„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.
Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:
Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml
Langoși: de la 15 lei
Plăcinte de casă: de la 15 lei
Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei
Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g
Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g
Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g
Ciocolată caldă: 13 lei
Ceai: 10 lei
Apa: 10 lei
Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.
„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.
West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:
Luni – vineri: 12:30 – 22:30
Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30
Citește și: Crăciun 2023. Ce preferă românii, să fie musafiri sau gazde? Câţi bani au repartizaţi pentru cadouri
Prețuri la Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Sibiul a îmbrăcat deja haine de sărbătoare încă de la mijlocul lunii noiembrie. E primul weekend de când s-a deschis Târgul de Crăciun în „capitala culturii”, iar mii de oameni, adulți și copii din toată țara, au venit să simtă pe pielea lor atmosfera de poveste care anunță începutul unui nou sezon de iarnă.
E forfotă și voie bună la Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu, deschis până în data de 2 ianuarie 2024. Sibienii și turiștii entuziaști au uitat de cele patru grade din termometre și sunt puși pe făcut fotografii cu bradul de Crăciun și luminile, băut vin fiert și mâncat turtă dulce. Copiii se dau pe patinoar, în carusel, trenuleț sau în roata panoramică care le permite să admire orașul de sus. Din fundal se aud colinde cântate live.
Cei care au ajuns în Piața Mare din Sibiu nu duc lipsă de activități. Organizatorii au pregătit produse pentru toate gusturile vizitatorilor, fie că vorbim de mâncăruri, dulciuri de tot felul, băuturi tradiționale, decorațiuni de Crăciun, cadouri, bijuterii, tot felul de produse handmade. Spre deosebire de anul trecut, în 2023 brandurile mari au fost mult mai vizibile, cum ar fi Lidl, Ferrero Rocher, Kinder, Favorina.
Prețurile din acest an, deși destul de mari, nu i-au oprit pe participanți să achiziționeze tot ce și-au dorit. Cel mai vânat a fost vinul fiert, care e la același preț de anul trecut, și anume 10 lei. Un pahar de punci (suc de miere fiert cu scorțișoară) non-alcoolic e 15 lei, iar cel cu alcool e 20 de lei. Un ceai de fructe de pădure costă 10 lei, o ciocolată caldă cu bezele 15 lei, iar una cu alcool 20 de lei.
Mâncarea tradițională nu lipsește nici ea. Cele mai scumpe sunt sarmalele, pentru două bucăți oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar 35 de lei. Gulașul cu fasole (500 ml) e 30 de lei, o porție de fasole e 15 lei, iar una de varză tot 15 lei. 13 de lei te costă ciolanul prăjit sau cârnații prăjiți, friptura de porc, ceafa la grătar sau pieptul de pui.
Clătitele i-au atras cel mai mult pe turiști. O clătită simplă cu Nutella sau cu gem e 19 lei, iar cele cu Oreo, Snickers, Donattelo sunt 25 de lei. Clătitele speciale, Rocher (cu cremă Ferero Rocher, ciocolată, caramel) sau Pistachio (cu cremă de fistic și bucăți de fistic), costă 35 de lei. Vedeta târgului la capitolul dulciuri este Choco Kebab. Cea clasică e 20 de lei, iar cele cu nuci, migdale, alune, M&M, Oreo, banane, afine costă 25 de lei. Choco Kebab special (cu trei ingrediente din cele de mai sus) costă 35 de lei. Turta dulce e cu cinci lei mai scumpă decât anul trecut, costă 15-20 de lei, în funcție de formă și mărime.
Roata panoramică a avut o mulțime de doritori. Biletul de persoană costă 30 lei, două rotații complete. Copiii sub trei ani au accesul gratuit. Cei care vor să imortalizeze vizita la târgul de Crăciun printr-o fotografie cu fundal de iarnă în spate ar trebui să scoată din buzunar 35 de lei. O fotografie magnetică pe care o poți pune pe frigider este 35, respectiv 50 de lei, în funcție de mărime.
Produsele handmade au fost și ele foarte apreciate în acest an, în ciuda prețurilor destul de ridicate. Spre exemplu, un clopoțel de ceramică pictat mic e 25 de lei, iar unul mare 35 de lei. Decorațiunile pentru brad costă în jur de 25-30 de lei.