VIER PFOTEN atrage atenţia asupra practicilor pline de cruzime din abatoarele din Egipt şi Turcia. Organizaţia avertizează turiştii şi în privinţa consumului de carne de vită care implică riscuri în aceste ţări.
VIER PFOTEN a intrat în posesia unei înregistrări care înfățișează scene oribile din abatoarele din Turcia şi Egipt. În imagini se vede cum vacile sunt bătute până mor sau sunt înțepate în gât în loc să li se tăie beregata, astfel că durează minute bune până când animalele mor. În înregistrare apare şi o vacă gestantă care este tăiată pe viu pe burtă pentru a i se scoate vițelul. Ulterior, vițelul este la rândul lui abatorizat.
„Aceste practici sunt o clară încălcare a standardelor pe care Organizația Internațională pentru Sănătatea Animalelor le-a impus pentru sacrificarea animalelor și la care Turcia și Egiptul au aderat oficial”, a declarat președintele și fondatorul VIER PFOTEN, Helmut Dungler.
Tocmai de aceea, Fundația va susține inițiative CIWF de a trimite o scrisoare de informare agențiilor naționale de turism din Turcia și Egipt pentru a le cere să-și contacteze autoritățile cu privire la această problemă.
În 2009, Banca Mondială identificase și semnalase deja probleme grave de încălcare a normelor de bunăstare a animalelor și condițiile insalubre în care se realizează producția de carne de vită în Egipt și Turcia, într-un raport bazat pe inspecția mai multor abatoare. Raportul critică totodată inspecțiile inadecvate ale veterinarilor și lipsa de calificare a inspectorilor care verifică abatoarele. Potrivit Băncii Mondiale, aceste lucruri creează riscuri sanitare importante pentru consumatori. Din nefericire, BM nu a luat nicio măsură concretă în acest sens.
„Respectarea normelor de bunăstare a animalelor implică și o igienă crescută a producției de carne. Acest subiect este de mare interes pentru toți turiștii care își petrec vacanțele în Egipt sau Turcia. Ei trebuie să știe că există un risc legat de consumul de carne de vită în aceste țări și că există o mare probabilitate ca aceasta să nu fie produsă la standardele occidentale”, a mai spus Helmut Dungler.
Videoclipul poate fi vizionat AICI.