‘Multe țări din Europa ar dori să fie astăzi unde este Ungaria’, a mai spus Orban în timpul unui discurs susținut în localitatea Nyíregyháza, făcând referire la gardurile de sârmă ghimpată ridicate la frontierele Ungariei cu Serbia și Croația, măsură ce a oprit complet intrările migranților pe teritoriul ungar și a redirecționat fluxul migrator către Slovenia.
Premierul acesteia din urmă, Miro Cerar, a anunțat, tot marți, că a decis să instaleze ‘bariere tehnice provizorii’ la granița sloveno-croată, pentru a controla mai bine afluxul de migranți veniți mai ales din Orientului Mijlociu și care continuă să pătrundă cu miile în fiecare zi pe teritoriul Sloveniei în drumul lor către vestul Europei. Premierul sloven a adăugat că executivul său ia în calcul inclusiv ridicarea unui gard, dar a exclus posibilitatea închiderii complete a graniței cu Croația, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Guvernul german aplică din nou Regulamentul de la Dublin privind cererile de azil ale imigranţilor
Comentând acest anunț, premierul Orban a sugerat că acum multe țări regretă faptul că, spre deosebire de Ungaria, nu au anticipat natura și magnitudinea imigrației ilegale.
Ungaria a trimis luni în Slovenia 50 de polițiști care vor ajuta autoritățile locale să mențină situația sub control la granița cu Croația, pe unde au trecut peste 350.000 de migranți de pe data de 16 octombrie, când guvernul de la Budapesta a închis frontiera ungaro-croată.