Viktoria Skripal, nepoata spionului rus otrăvit, Serghei Skripal, intră în politică şi candidează în alegerile locale

Viktoria, nepoata agentului rus otrăvit cu o neurotoxină în Marea Britanie, îşi face debutul pe scena politică. Ea a anunţat că va candida la alegerile regionale din Rusia.
Sânziana Stancu
03 iul. 2018, 16:04
Viktoria Skripal, nepoata spionului rus otrăvit, Serghei Skripal, intră în politică şi candidează în alegerile locale

Viktoria Skripal a fost nominalizată să se înscrie în cursa alegerilor regionale şi va candida în regiunea Iaroslavîl, din partea partidului de stânga, de opoziţie, „Rusia Dreaptă”, controlat de Kremlin.

„Când am ales candidaţii partidului, noi am propus-o pe ea şi a primit propunerea noastră cu plăcere”, a informat publicaţia Komersant, citându-l pe Secretarul Consiliului „Rusiei Drepte” din regiune, Anatoli Kashirin,  care a descris-o pe Viktoria ca fiind „un adevărat patriot cu o poziţie activă în viaţă”.

Viktoria este nepoata fostului spion rus Serghei Skripal, care era atunci ofițer al Direcției Generale de Informații Externe a Rusiei (GRU) şi verişoară cu fiica lui, Iulia, care s-au aflat în mijlocul scandalului privind otrăvirea fostului spion şi a fiicei lui cu o substanţă neurotoxică.

Serghei Skripal a schimbat „tabăra” la un moment dat şi a început să lucreze pentru britanici, dar a fost prins şi condamnat la închisoare. A fost eliberat apoi, în 2010.

Citeşte şi Premierul britanic Theresa May anunţă că va pleda pentru înăsprirea sancţiunilor la adresa Rusiei la apropiatul summit UE

Atât Serghei, cât și Iulia Skripal au stat un timp într-un spital, înainte de a fi externaţi, iar apoi au fost apoi plasați sub protecția poliției.

Partea rusă a negat toate acuzațiile de implicare în acest incident. În plus, Rusia a solicitat în mod repetat accesul la dovezi în acest caz sau chiar la victimele înseși, dar toate aceste solicitări au fost refuzate. De asemenea, Rusia a inițiat o cercetare penală în cadrul otrăvirii cu presupusul agent neurotoxic, dar până în prezent anchetatorii nu au raportat niciun progres.

Aflând de otrăvirea rudelor ei, Viktoria Skripal a încercat să ia legătura cu acestea şi să vină la ea, în Marea Britanie, unde se afla cu tatăl său,  însă autorităţile britanice i-au refuzat viza, motivând că nu ar fi avut un venit personal suficient. Viktoria a încercat să îi trimită şi o scrisoare premierului britanic, Theresa May, pentru a-i cere sprijinul de a lua legătura cu rudele ei, însă nici acest demers nu a avut succes şi a rămas fără răspuns.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'