Vila din Gogol, destinată lui Traian Băsescu, ar fi NESIGURĂ. Mioara Roman: Nu o să se mute niciodată acolo

Traian Băsescu ar urma să se mute în imobilul din strada Gogol, după ce vor fi finalizate reparaţiile. Mioara Roman, care a stat în vila pe care ar urma să o preia fostul preşedinte, spune însă că Băsescu nu se va muta niciodată aici. Ea povesteşte că vila este foarte veche, nu se încadrează în standardele de securitate pentru un fost şef al statului, iar, din cauza unei construcţii noi din vecinătate, structura clădirii a fost afectată.
Ionela Marcu
05 apr. 2015, 10:46
Vila din Gogol, destinată lui Traian Băsescu, ar fi NESIGURĂ. Mioara Roman: Nu o să se mute niciodată acolo

Imobilul din strada Gogol nr 2, în care se va muta Traian Băsescu, era considerat în 2011 un imobil nesigur.

În 2011, Guvernul a decis, printr-o hotărâre, ca imobilul să fie trecut din domeniul public al statului în domeniul privat. Potrivit România TV, în nota de fundamentare a actului normativ se arăta că structura clădirii a fost afectată de construcţia blocului din vecinătate. 

„Având în vedere faptul că, de la data preluării acestuia de către regie şi până în prezent, imobilul situat în str. Gogol nr. 2 nu a avut destinaţia de locuinţa de protocol, precum şi faptul că în prezent la limita imobilului a fost ridicată o nouă construcţie, iar din acest motiv imobilul în cauză nu mai îndeplineşte criteriile de siguranţă cerute de lege, propunem trecerea acestuia în domeniul privat al statului. „, se arăta în actul normativ. 

Mioara Roman, care a stat în imobil, confirmă că acesta este nesigur. „În 29 februarie 2011, a fost si o Hotarare de Guvern in care se spunea ca, din cauza constructiei din curte, asta noua, a fost afectata structura vilei”, a declarat Miroara Roman pentru România TV.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: „În 40 de ani de căsnicie nu ne-a despărţit nimic. Ne desparte o mutare?”

Mioara Roman a precizat că vila este foarte veche şi nici măcar nu se încadrează în standardele de securitate pentru un fost şef al statului. 

„Biroul este in curte. S-a construit în 2005 un bloc cu 4 etaje. De la geamul biroului de 16 metri sunt 3,5 metri pana la urmatorul geam. Este in primul rand ilegal sa fie atat de aproape. Este foarte aproape, sunt 3 metri intre geamurile principale, adica dormitorul de sus si biroul de jos, sunt vreo 3 metri jumate fata de geamurile de la vecini”, a mai relatat fosta soţie a lui Petre Roman. 

Deşi fostul preşedinte are o casă deja în Mihăileanu, acesta nu a vrut sub nicio formă să se mute acolo, pe motiv că ar deranja vecinii. Mioara Roman susţine însă că disconfortul e cu atât mai mare în Gogol 2. 

Argumentul ca in Mihaileanu e prea aproape, nu tine. Aici e si mai aproape. Suprafata totala jos este 16 si 16 si 21. E un spatiu mic, e o casa mica asta. Deci repet – biroul are 16,80, e un vestibul de trecere de vreo 8 metri patrati şi pe urmă livingul, 28, şi sufrageria, 21. Am auzit că a dărâmat toate zidurile dar oricum suprafaţa e mică. Casa este ridicol de mica pentru pretentiile lui Basescu. Casa din Mihaileanu e palat pe langa asta„, a povestit Mioara Roman.

Aceasta povesteşte că RA-APPS mai are o casă în apropiere, mult mai potrivită pentru un fost şef de stat: „Eu am vrut sa respect legile. Am spus ca nu ma mut decat in casa comunista si cu suprafete umane, normale. Casa nu are garaj, nu are niciun fel de imbunatatire. Casa de vizavi, Gogol 3, are garaj, sauna, doua scari – scara de intrare si o scara, cum ar fi, in spate. Ori la noi, acolo, nu este decat o singura scara. Pentru securitate nu ai ce sa adaugi. Casa era buna la inceput pentru ca nu exista nicio constructie in fata. Casa era complet libera. Acum, toata strada de la Gogol 2 pana la colt au facut 1, doua, trei cladiri.”

CITEŞTE ŞI Băsescu, REPLICĂ pentru Iohannis: Dacă cineva îl întrece la postat pe Facebook, în Românica …

Fosta soţie a lui Petre Roman îşi aminteşte că blocul de lângă viitoarea locuinţă a preşedintelui a fost o problemă şi atunci când, în anul 2008, în timpul summitului NATO, SPP a vrut să îl cazeze pe preşedintele rus, Vladimir Putin într-o vilă de protocol din apropiere. 

„Cand a fost Putin in Romania au vrut sa il puna intr-o vila care este vila de protocol, Lac 3 cred, si cand au vazut blocul ala ca nu era terminat, asta facut in curte si cu geamurile deschise l-au mutat la Ambasada”, a spus Mioara Roman la România TV.. 

Mioara Roman are o ipoteză halucinantă. „Dupa parerea mea, Băsescu nu o sa se mute acolo niciodata. Dar el a vrut sa arate ca ma dea afara pe mine si inca eu zic bogdaproste ca am scapat. (…) Pai voi nu va dati seama ca el nu-si mai da seama ce face? El vrea sa fie Petre Roman. Vrea sa stea in biroul lui Petre Roman. Nu glumesc.”

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Românii îl folosesc destul de des
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Unul dintre co-președinții campaniei Biden admite evaluarea unui candidat pentru a-l învinge pe Trump
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'