Vila situată în cartierul Primăverii era dotată cu o piscină pe care înotătorii de performanţă din România ar fi invidioşi, dar şi cu o seră cu plante exotice şi, atenţie, cu solar şi saună, despre care românii probabil nici nu credeau că ar putea exista în anii 1964-1965, când a fost construită vila.
Nicolae Ceauşescu decidea soarta naţiunii dintr-un birou impunător, dar sobru, cu mobilier din lemn de nuc şi un imens covor din mătase.
La etajul vilei, în care au locuit soţii Ceauşescu se află şi dormitorul matrimonial. Pereţii camerei sunt acoperiţi cu tapet de mătase, la masa de toaletă există o oglindă din cristal de Murano care acum s-ar putea vinde la licitaţie cu cel puţin 25.000 de euro, iar pe jos este aşternut un superb covor tot din mătase. Lângă patul matrimonial, soţii Ceauşescu aveau la dispoziţie o sonerie pentru a chema personalul de serviciu al vilei.
După revoluţia din 1989, imaginile difuzate din casa în care locuiseră în ultimii 25 de ani soţii Ceauşescu arătau o baie în care robinetele erau din aur, ceea ce a stârnit şi mai mult lumea împotriva dictatorului şi a consoartei sale. Totuşi, acestea sunt doar aurite, nu din aur masiv. Şi încă funcţionează.
Vila Ceauşeştilor era dotată, la etaj, şi cu o seră exotică. Acolo se regăsesc palmieri, ficuşi, dar şi mandarini. În centrul serei tronează o mică fântână arteziană.
La etajul vilei sunt amenajate mai multe apartamente, fiecare cu baia, biroul, dressingul şi dormitorul său. Cel al Zoiei Ceauşescu a fost amenajat ca pentru o prinţesă, cu tapet de mătase, un dressing imens şi o masă de toaletă cu oglindă suflată cu aur.
Elena Ceauşescu avea propria ei cameră de zi, unde soţia „tovarăşului” muncea, dar se şi relaxa. Această încăpere este practic cea mai scumpă din toată casa, cu mobilă stil Ludovic. Camera avea propria baie, unde totul este în nuanţe de roz, iar robineţii sunt în formă de lebădă, şi sunt suflaţi cu aur. Dormitorul de zi al Elenei Ceauşescu este cel în care soţia preşedintelui îşi făcea siesta la prânz. În acest dormitor se spune că, după revoluţie, în spatele unei uşi încuiate s-ar fi găsit un seif cu cele mai scumpe bijuterii ale familiei Ceauşescu.
La subsolul vilei se află un adevărat complex spa: o piscină de cel puţin 10 metri şi o adâncime de 2 metri, solar, saună, băi scoţiene, toate acestea construite în ’64-’65, când românii nici nu se gândeau că poate exista un asemenea lux.