Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit că în luna ianuarie vom avea parte de 21 de zile de ger. Perioada cu vreme caldă se încheie cât de curând.
„Se pare că încep să se adeverească prognozele. Între 1 şi 5 ianuarie, e numai bine. În schimb, pe 6 ianuarie, de Bobotează, vine zăpada. Să vedeţi gerul Bobotezei ce aduce! Între 7 şi 17 ianuarie, ger tare. Pe 18, în schimb, sunt nori care pot să aducă zăpadă sau soare.
Aşa că, pe 19 şi pe 20 ianuarie, norii se dau la o parte şi vine un pic de moină, se mai înmoaie un pic zăpada şi gerul care au fost.
Din 21 până în 30 ianuarie, a doua repriză de ger. Moş Gerilă vine peste noi.
Iar pe 31 ianuarie, aşa cum scrie gromovnicul, se arată „moale”, adică o moină din aceea care ne cam udă la picioare dacă nu suntem pregătiţi.
Deci, din cele două reprize, vom avea parte de 21 de zile de ger în ianuarie”, a dezvăluit Mihai Voropchievici, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena3.
Citește și Horoscop 2023 Mihai Voropchievici. Ce zodii au parte de un an nou special
Directorul ANM atrage atenția că din cauza schimbărilor climatice, România riscă să aibă doar două din cele patru anotimpuri, vară și iarnă.
Luna ianuarie debutează cu vreme de primăvară. Sunt maxime de până la 17 grade, un record termic, spune directorul ANM, Elena Mateescu.
Mateescu susține că ”anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice”. ”Și cu siguranță și anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice, pentru că, așa cum arată primele estimări făcute de către agenția METOFIS din Marea Britanie, în această la mijlocul lunii decembrie în fiecare an se realizează o estimare a anului următor posibil, există o estimare care ne arată că și 2023 va putea fi un an mai cald.
Este posibil chiar unul dintre cei mai călduroși ani la nivel mondial, cu o temperatură medie mai mare decât perioada preindustrială de 1.2 grade Celsius fapt care înseamnă mai multe fenomene meteorologice extreme și, practic, 2023 ar fi al 10-lea an consecutiv în care valorile temperaturilor medii anuale la nivel global ar fi mai mari cu un grad”, a precizat Elena Mateescu.